Cum sa intri la metrou cu un simplu SMS

Data: 27/01/2012 | Autor: .

Clientii Orange vor putea sa achite, de luni, calatoriile cu metroul prin SMS la numarul 1700, costul unei calatorii fiind de 0,5 euro. Doua calatorii vor fi tarifate cu 0,9 euro, iar la cumpararea a 10 calatorii pretul este de 2,2 euro.

„Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul pe peron”, se arata intr-un comunicat al Orange Romania, citat de Mediafax.

De asemenea, in cazul in care clientul doreste sa afle informatii despre numarul calatoriilor ramase si despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul „INFO” la 1700 si va primi un mesaj scris cu informatiile solicitate.

„Pentru solutia de plata cu mobilul a calatoriei la metrou am inceput proiectul pilot in 2010. Acum serviciul aduce avantajul ca poate fi accesat printr-un singur numar, usor de retinut, usor de utilizat, prin apel telefonic si SMS. Pe viitor, vom extinde serviciul de plata si acces prin folosirea numarului scurt 1700 si pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange Romania.

In prima etapa, serviciul este disponibil in statiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozavesti si Politehnica.

Totodata, incepand cu 1 februarie clientii Orange pot plati prin SMS parcarea in zona amenajata la Ateneul Roman din Bucuresti. Prin trimiterea unui SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la 7577, clientii pot plati o ora de parcare la tariful de 0,4 euro, la care se aplica TVA pentru abonatii Orange. Serviciul va fi disponibil cu sprijinul Primariei Bucuresti.

In prezent, clientii Orange pot plati parcarea cu ajutorul telefonului mobil in orasele Bistrita, Oradea, Satu Mare, Targu Mures si Timisoara.