Clienţii serviciilor Netflix, Amazon Prime Video sau HBO urmăresc în medie 15 ore de video săptămânal

Data: 20/04/2018 | Autor: .

Clienţii serviciilor Netflix, Amazon Prime Video sau HBO urmăresc în medie 15 ore de video săptămânal

Abonaţii serviciilor de streaming, precum Netflix, Amazon Prime Video sau HBO Go, urmăresc în medie 15 ore de video săptămânal, arată un studiu realizat de compania Deloitte, citat de Starbyte. Numărul utilizatorilor este într-o creştere susţinută şi în România.

Potrivit studiului Deloitte realizat în SUA, abonaţii serviciilor de streaming video urmăresc din ce în ce mai mult conţinut video online, pe fondul optimizării conexiunilor de internet şi a diversificării paletei de filme şi seriale.

Studiul arată că numărul americanilor care au aderat la un serviciu VOD (video on demand) a crescut între 2009 și 2017 cu 450%, de la 10% la 55%.

Potrivit datelor Deloitte, în medie americanii se abonează la trei servicii de streaming video, valoarea totală a sumelor cheltuite pe streamingul online depăşind lunar 2,1 miliarde de dolari.

Statisticile arată că abonaţii petrec în medie, săptămânal, 38 de ore urmărind conținut video. 39% din acest timp, adică 15 ore pe săptămână, este alocat conținutului oferit de serviciile de VOD.

Timpul din ce în ce mai mare acordat de utilizatori conținutului video afectează alte activități de relaxare pentru care aceștia alocă mai puțin timp, precum muzica sau cărțile.

Abonaţii serviciilor de streaming, precum Netflix, Amazon Prime Video sau HBO Go apreciază mobilitatea și libertatea alegerii pe care serviciile de streaming video le-o oferă.

Deloitte afirmă că utilizatorii preferă să urmărească ce doresc, când doresc și fără să fie întrerupți de reclame.