11 combinații de taste (keyboard shortcuts) care te ajută în Windows 10

Data: 25/11/2019 | Autor: .

11 combinații de taste (keybord shortcuts) care te ajută în Windows 10Dacă vrei să lucrezi rapid în Windows 10, există câteva trucuri folosite intens de programatori. GadgetReport.ro îți prezintă astăzi 10 scurtături din tastatură (keyboard shortcuts) care te vor ajuta să ai parte de o experiență software îmbunătățită.

CTRL-F

Apăsând în același timp pe cele două taste, vei putea să cauți rapid, în orice document, tot ce te interesează, de la cuvinte la fragmente de text etc.

CTRL-Shift-Click

Dacă vrei să adaugi mai multe documente simultan la un email, ține apăsat pe primele două taste, iar apoi selectează fișierele dorite pentru a fi atașate.

CTRL-N

Ținând apăsat pe CTRL și apoi pe N, vei putea să deschizi rapid o nouă fereastră în word, în excel etc.

CTRL-W

Combinația îți permite să închizi rapid orice tab, program sau fereastră, fără să folosești mouse-ul sau să dai exit din programe.

Windows-L

E o combinație de taste folositoare atunci când te ridici de la birou sau nu vrei ca cineva să vadă ce faci. Apeși cele două taste și computerul intră în modul Lock.

CTRL-D

Funcția îți permite să adaugi instant în Bookmark site-ul pe care ai intrat.

CTRL-PrtScr

E o combinație excelentă dacă vrei să captezi imaginea ecranului, pentru a nu pierde o secvență dintr-un clip sau ai nevoie să trimiți cuiva o fotografie cu documentul deschis.

CTRL-A, CTRL-C, CTRL-V

O combinație de tastatură care este folosită pentru a transmite mai departe un text. Cu CTRL-A selectezi un text, cu CTRL-C îl copiezi și să îl dai mai departe cu CTRL-V.

Shift-Arrow

Această variantă îți permite să utilizezi cu mai multă acuratețe selecția de text. Vei putea selecta numai anumite cuvinte, propozitii etc.

CTRL-Shift-T

Această variant îți permite, în browserul Chrome, să redeschizi paginile închise recent sau din greșeală.

SPACEBAR

Dacă ești pe un site web și apeși spacebar vei observa un efect simplu și pe care puțină lume îl știe. Cu ajutorul Spacebar poți să dai scroll la pagina web simplu și ușor, fără să mai fie nevoie să folosești mouse-ul și bara din lateral.

AFLĂ ȘI ALTE COMBINAȚII DE TASTE DIN MATERIALUL DE MAI JOS

Vrei sa lucrezi mai rapid pe PC? Shortcut-urile din Windows 10