Creatura necunoscută, cu 30 de tentacule, descoperită în Oceanul Atlantic

Data: 13/08/2021 | Autor: .

Creatura necunoscută, cu 30 de tentacule, descoperită în Oceanul Atlantic

Cercetătorii de la Administrația Națională Oceanografică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite au descoperit o creatură necunoscută pe fundul Oceanului Atlantic. Este vorba de o specie de meduză, cu 30 de tentacule, nemaiîntâlnită până acum.

Daily Mail relatează că această creatură necunoscută a fost descoperită în cadrul expediției pe care cercetătorii au făcut-o, între 30 iunie și 29 iulie 2021, de-a lungul coastei estice a Americii.

În timp ce explorau fundul oceanului cu ajutorul unui vehicul acționat de la distanță (ROV), biologii au surprins imagini cu hidrozoane, care sunt legate de meduze și corali.

Printre ele a apărut, la un moment dat, și această ”specie nedescrisă” în niciun atlas biologic.

Creatura care nu se încadrează în nicio specie de pe Pământ

,,Creatura se afla la o adâncime de peste 700 de metri, pe fundul Oceanului Atlantic. Ea are un corp sub formă de disc de culoare roșie, cu 30 de tentacule subțiri, A fost inclusă în categoria Poralia’’, relatează publicația.

Imaginile incredibile cu îngerul de apă filmat în Rusia

Creaturaa fost doar una dintre ”mai multe animale nedescrise sau necunoscute”, descoperite în cadrul expediției care e explorat fundul oceanului, coborând la adâncimi cuprinse între 250 și 4.000 de metri. Mini-summersibilul ar o lungime de 3 metri, o lățime de 2 metri și o greutate de 1,5 tone.

Brookesia nana. A fost descoperită cea mai mică reptilă din lume

Misterul de sub scoarta Pământului. O structură gigantică necunoscută, descoperită în Oceanul Pacific