Misterul de sub scoarta Pământului. O structură gigantică necunoscută, descoperită în Oceanul Pacific

Data: 17/06/2020 | Autor: .

structură gigantică

Cercetătorii de la Universitatea Maryland din Statele Unite au descoperit o structură gigantică, de origine necunoscută, în Oceanul Pacific, la 2.900 de kilometri sub suprafața Pământului. Pe mai multe forumuri online ale adepților teoriilor SF au apărut diverse teorii care susțin, printre altele, că structura respectivă ar putea fi un oraș subteran, al unei civilizații necunoscute, sau chiar o navă spațială extraterestră aflată în hibernare.

Descoperirea, publicată în revista „Science”, arată că structura respective, a cărei compoziție este necunoscută, este situată sub Insulele Marchize, din Polinezia franceză, la limita dintre nucleul extern și mantaua terestră internă.

Potrivit geologului Doyeon Kim, structura are 25 de kilometri grosime și un diametru de 1.000 de kilometri.

Descoperire demnă de romanele lui Jules Verne

Cercetătorii spun că au descoperit structura după ce au analizat 7.000 de înregistrări ale activității seismice produse în jurul bazinului Pacificului între anii 1990 și 2018. În urma analizei undelor de forfecare, experții au aflat, cu uimire, că există o zonă în care Pământul se comportă diferit.

,,Algoritmii noștri au arătat că există o structură de viteză ultra-joasă (ULV), care are o componență necunoscută. În această zonă, undele seismice o traversează cu o viteză mult mai mică’’, a declarat acesta.

Potrivit studiului,  zonele ULV, în genul celei descoperite în Oceanul Pacific, ar putea avea legătură cu prezența unor vulcani la o adâncime foarte mare sub scoarța terestră.

O structură gigantică cu iz SF

Dincolo de explicațiile cercetătorilor, știrea vine să alimenteze speculațiile adepților existenței extratereștrilor. Pe mai multe forumuri online au apărut diverse teorii care susțin, printre altele, că structura respectivă ar putea fi un oraș subteran, al unei civilizații necunoscute, sau chiar o navă spațială extraterestră aflată în hibernare.

Misterul din craterul Aitken de pe Lună. OZN sau asteroid? Ce spun experții

Dincolo de speculații, cert este că cercetătorii au puține șanse să afle ce se află, de fapt, în acea zonă, având în vedere că structura se află la o adâncime de 2900 de kilometri în scoarța Pământului.

Misterul FRB 121102. Un semnal ciudat din spațiu stârnește entuziasmul adepților OZN