Creste febra iPhone 5. Lansarea, in doua saptamani?

Data: 21/09/2011 | Autor: .

Apple ar putea prezenta noul telefon mobil iPhone 5 pe 4 octombrie, cu ocazia unei conferinte de presa, relateaza AllThingsDigital, care citeaza surse din cadrul companiei.

Noul smartphone ar urma sa fie prezentat de Tim Cook, CEO-ul Apple. Este posibil ca si fondatorul Apple, Steve Jobs, sa isi faca aparitia la eveniment.

Apple cauta, in prezent, solutiile optime pentru ca noul telefon sa ajunga in magazine in cel mai scurt timp dupa lansarea oficiala, afirma surse apropiate Apple.

ATD relateaza ca nu este exclus ca iPhone sa fie disponibil in una-doua saptamani de la prezentarea oficiala.

Informatiile vin sa confirme, practic, declaratia CEO-ului France Telecom, Stéphane Richard, care a afirmat, recent, ca iPhone 5 va fi lansat in reteaua Orange din Europa pe 15 octombrie.

Deutsche Telekom a inceput deja sa primeasca comenzi pentru noul telefon iPhone 5, relateazaBloomberg, care citeaza un comunicat al companiei.

 

Potrivit Digitimes.com, furnizorii taiwanezi de componente ai Apple lucreaza deja la productia noului telefon, iar ritmul de lucru a ajuns la 150.000 de terminale pe zi.

Apple spera sa produca 5-6 milioane de unitati in septembrie, iar pana la finele lui octombrie, dupa ce va opri productia iPhone 4, sa ajunga la nivelul de 22 de milioane de terminale.

 

Un telefon revolutionar

Specialistii citati de presa internationala se asteapta ca noul iPhone sa beneficieze de un nou design, fie ca vorbim de forma, grosime si materialele folosite.

Potrivit unor surse, telefonul ar putea beneficia de display-ul retina de 4 inch, cu rezolutia de 960 x 640, o memorie RAM de 1 GB si un nou procesor A5 Dual Core la 1.4GHz, cu 60% mai rapid decat cel de pe iPhone 4.

iPhone 5 ar urma sa prezinte o camera foto/video de 8 megapixeli autofocus cu Ledflash, capabila sa inregistreze in 1080p HD la 25fps/720p la 30fps.

La capitolul dotari, iPhone 5 va include WiFi/UMTS/HSDPA/HSUPA/ 3G/HSPA+/4G, GSM, Bluetooth. 1xEV-DO. Bateria noului telefon ar urma sa tina pana la 8 ore in 4G, 13 ore in 3G si 420 ore in stand by.

Noul smartphone ar urma sa includa tehnologia iCloud, care permite utilizatorului sa salveze online muzica, filme si alte fisiere. In plus, noul iPhone 5 ar urma sa se incarce wireless.

Telefonul va fi disponibil in doua versiuni, alb si negru, de 16 respectiv 32 GB.