Un telefon chinezesc vrea sa lupte cu iPhone 5

Data: 21/09/2011 | Autor: .

Chinezarie – produs manufacturier de calitate slaba. Cam asa suna o descriere succinta a majoritatii gadget-urilor “made in China” care au invadat Europa.  

De la playere audio la telefoane mobile, dispozitivele chinezesti se remarca prin doua lucruri esentiale – copie modelele consacrate de pe piata, precum cele ale Apple, de la iPad la iPhone,  iar sub carcasa ascund, in general, piese vechi sau clone cu performante tehnice indoielnice.

Producatorul chinez Meizu vrea sa schimbe aceasta perceptie, anuntand lansarea unui smartphone care, cel putin din datele prezentate, rivalizeaza cu iPhone 4 si Samsung Galaxy S 2.

Potrivit TcMagazine, Meizu MX va fi lansat in aceasta luna pe piata chineza in doua versiuni – una cu un procesor dual-core de 1GHZ Cortex A9 si 16GB si o alta cu un procesor quad-core si 32 GB.

Ambele au aceleasi dimensiuni – 121 x 63 x 10 mm si un ecran touchscreen de 4-inch (960 x 640). Telefonul are o camera de 8MP, va costa 469 dolari in varianta dual-core MX,  si 626 dolari pentru quad-core.

 

Chinezii au realizat si un teaser video. Nu spune foarte multe lucruri.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ejctojnlmPk