Cu ce promotii si reduceri vin comerciantii de Black Friday

Data: 20/11/2012 | Autor: .

Orange, numarul unu pe piata locala telecom, Altex – cel mai mare retailer electro-IT local, si magazinele IT&C online cel.ro si oktal.ro sunt cele mai recente nume de pe lista companiilor care au anuntat ca vor desfasura campanii de reduceri ale preturilor in jurul datei de 23 noiembrie – cand are loc „Black Friday”.

Orange va desfasura exclusiv online in perioada 19-25 noiembrie, o campanie denumita „black week” pe www.orange.ro, prin care „sute de tipuri de produse” vor avea preturi reduse cu pana la 90%, potrivit unui anunt al operatorului.

Altex Romania se asteapta la vanzari de 5 mil. euro pe data de 23 noiembrie. „Am pregatit oferte de pana la 50% si chiar pana la 70% reducere la unele produse care fac parte din familii de maxim interes pentru consumatori”, a declarat Dan Ostahie, presedinte si CEO al Altex.

Retailerul cel.ro a pregatit reduceri semnificative pentru mai multe echipamente, a declarat pentru ZF Tiberiu Pop, directorul general al companiei.

„Promotii vor fi la toate categoriile de produse, dar in principal la laptop-uri, tablete si televizoare LED. Discount-urile la produsele aflate in promotie vor fi de pana la 80%, avand stocuri de cateva sute de bucati la majoritatea reperelor. Vom avea cateva laptopuri cu reducere de 1.000 ron si televizoare cu pana la 1.500 ron”, a spus Pop.

Retailerul online oktal.ro va avea in promotie aproximativ 20 de produse, pentru care reducerile vor fi in general de peste 50%, a precizat pentru ZF Dan Dumitrescu, Director General al magazinului online.

„Vor fi aproximativ 20 de produse, insa nu dorim sa dezvaluim mai multe detalii (…). Cu siguranta vor fi cateva modele de laptopuri, dar in ce priveste celelalte categorii, vrem sa le lasam clientilor placerea de a le descoperi singuri in ziua respectiva. Discounturile vor fi semnificative – in general, peste 50%. Estimam ca in aceasta zi vom avea un volum de vanzari de 20 de ori mai mare decat media zilnica a acestei perioade”, a spus Dan Dumitrescu.

Anul trecut vanzarile de Black Friday au fost de aproximativ 10 mil. euro, potrivit estimarilor de pe piata.