Cu ce se mai ocupă cercetătorii? Au inventat bikinii printaţi 3D

Data: 16/10/2015 | Autor: .

sponge-bikini-gadgetreport.ro

Mihri şi Cengiz Ozkan, doi profesori de la Universitatea din California, au dezvoltat un nou material, numit Sponge, rezistent la apă şi care curăţă mediul înconjurător de poluare. Iar prima lor preocupare a fost să transforme materialul în produs – nişte bikini speciali, printaţi la 3D.

Dezvoltat prin intermediul firmei Eray Carbajo, costumul de baie care include, opţional, şi un sutien, nu se udă şi are o rezistenţă excelentă, fiind aproape imposibil de rupt. Mai mult chiar, rezistă până la temperaturi de 1000 de grade Celsius.

Iar cel mai important aspect este că Sponge atrage elementele poluante din apa mării, contribuind astfel la curăţirea ei de elementele chimice dăunătoare mediului.

“Produsul nostru funcţionează ca un burete care curăţă mediul ambiant, în special apa. Staţi liniştiţi, cei care poartă acest costum nu au cu nimic de suferit de pe urma lui. Elementele poluante sunt anihilate instant”, a explicat Cengiz Ozkan.

Produsul Sponge, aflat în faza de pre-producţie, aşteaptă acum aprobările autorităţilor americane. Vedeţi cum arată în clipul video de mai jos.