Vrei un smartwatch? Doua alternative ieftine si bune la Apple Watch

ORDRO-SW25-Smartwatch-Phone

Un ceas inteligent nu mai este deloc o investiţie excentrică, utilitatea lui fiind una dovedită. Smartwatch-ul te anunţă când îţi intră emailurile pe telefon, sms-uri, mesajele de pe Facebook şi celelalte reţele sociale, te motivează să faci mai mult sport, îl poţi folosi la volan pe post de speaker când primeşti un apel, te trezeşte dimineaţa etc.

Sunt atât de multe aplicaţii interesante pentru un smartwatch încât sfatul nostru este să încercaţi un asemenea produs şi veţi vedea că ceasul clasic o să devină inutil.

Pe piaţă există o gamă foarte largă de smartwatch-uri, unele scumpe, altele ieftine, aşa că aveţi de unde să alegeţi.

GadgetReport.ro vă prezintă astăzi două produse care seamănă cu Apple Watch, dar care costă mult mai puţin şi, paradoxal sau nu, fac mai multe chestii interesante decât gadgetul cunoscut si sub numele de iWatch.

Primul este ORDRO SW25 Smartwatch Phone, un ceas inteligent cu un ecran de 1,54 inch touchscreen, foarte clar si luminos, cu rezolutia de 240×240 pixeli, prins intr-o carcasă solidă, cu aspect de Apple Watch. Cureaua, realizată dintr-un material compozit, este similară cu cea de la Apple Watch şi vine în trei culori, verde, albă şi neagră.

Gadgetul are un procesor MTK2502 care rulează impreună cu 64 MB de RAM un sistem de operare compatibil cu telefoanele cu Android şi iPhone-uri. Gadgetul are un spatiu de stocare de 128 MB, extensibil pana la 32 GB, asa ca vei putea instala pe el toata muzica ta preferata, pe care s-o asculti la casti.

ORDRO SW25 Smartwatch Phone se conectează la telefon prin blutetooth V4.0/V3.0 şi îţi permite să primeşti şi să efectuezi convorbiri, pentru ca are propriul SIM card. Îl poţi controla cu touchscreen-ul şi cu coroniţa specială şi butonul de pe laterală.

Ceasul inregistreaza video si face fotografii cu camera inclusa si apoi le poate transfera automat pe telefon.

ORDRO SW25 Smartwatch Phone are toti senzorii disponibili pentru un ceas inteligent, de la pedometrul care îţi măsoară numărul paşilor, la cel care îţi monitorizează somnul. Bateria este una de 320 mAh, suficienta pentru a-i asigura o autonomie de 2-3 zile.

Preţul? Numai 58.99 dolari. Pentru a obţine acest preţ, intraţi pe Gearbest.com şi introduceţi codul GBOSW.

Cel de-al doilea produs, Ulefone uWear Bluetooth Smart Watch, este chiar mai ieftin – costă pe GearBest.com numai 22,99 dolari (daca ii aplicati cuponul Uwear). Ceasul este compatibil, bineinteles, cu aproape toate telefoanele iPhone şi Android.

Cel puţin la nivel vizual, este greu să îţi dai seama care este ceasul Apple şi care este noul smartwatch Ulefone uWear Bluetooth Smart Watch. Producătorul chinez afirmă chiar că brăţara gadgetului este aceiaşi ca la iWatch, din Fluoroelastomer.

Spre deosebire de Apple, Ulefone a ales să folosească butoanele şi nu o coroniţă pentru a controla funcţiile ceasului inteligent.

Gadgetul are un ecran 2.5D Arc, de 1,44 inchi, capacitiv, cu rezoluţia de 128 x 128 pixeli, prins într-o carcasă din oţel despre care producătorii spun că este extrem de rezistentă la şocuri, apă şi praf.
Ulefone uWear Bluetooth Smart Watch are o capacitate de 32 MB şi o baterie de 220mAh care îi asigură o autonomie declarată de o săptămână. Ceasul Apple trebuie să-l încarci după nici 10 ore. Smartwatch-ul chinezesc se încarcă complet în numai 15 minute, cu un cablu obişnuit de USB.

Smartwatch-ul comunică cu orice telefon cu Bluetooth 4.0 (iOS şi Android) prin intermediul unei platforme software dedicată, care include toate funcţiile devenite standard în industrie, de la pedometru, senzorul care monitorizează somnul şi cel care îşi anunţă utilizatorul privind sedentarismul.

Ceasul primeşte, bineînţeles, apeluri, mesaje şi îl poţi folosi pentru a controla camera foto de pe telefon.

În plus, are un senzor de proximitate care te anunţă dacă te-ai depărtat prea mult de telefon şi unde să-l cauţi.

Ulefone uWear Bluetooth Smart Watch are cinci tipuri de alarme, aşa că îl poţi folosi să te trezească dimineaţa sau când vrei să îţi aduci aminte de o întâlnire programată etc.

Dacă ar fi să face o comparaţie între cele două ceasuri, ORDRO SW25 Smartwatch Phone iese net câştigător, cu ecranul său mai mare, cu funcţiile suplimentare şi coroniţa specială, cu posibilitatea de a-i pune un SIM de telefon şi cu autonomia ceva mai bună. Preţul este însă net în favoarea modelului Ulefone uWear.