DroneDefender. A apărut arma împotriva dronelor!

Data: 16/10/2015 | Autor: .

dronedefender-gadgetreport.ro

O companie americană a inventat o armă specială care luptă împotriva dronelor. În SUA, folosirea dronelor civile a declanşat o adevărată dezbatere naţională privind încălcarea dreptului la viaţa privată, la intimitate.

“Cu ce drept această dronă zboară deasupra proprietăţii mele şi filmează. Am dreptul să o dobor dacă îmi afectează intimitatea, dacă îmi filmează proprietatea”, afirma, într-un reportaj difuzat la ABC, un fermier din Texas.

Arma, botezată DroneDefender, nu este una care să folosească proiectile, astfel că este absolut legală şi nu necesită aprobări.

DroneDefender transmite către dronă un flux puternic de unde radio electromagnetice care blochează comunicaţia acesteia cu utilizatorul şi o poate doborî.

“Aceasta puşcă va putea fi folosită de toată lumea, inclusiv de şcoli, închisori şi muzee, pentru a se proteja de accesul dronelor neautorizate”, a declarat Alex Morrow, dezvoltatorul DroneDefender, potrivit Engadget. Arma cântăreşte câteva kilograme şi are o rază de acţiune de 400 de metri.

Autorităţile americane s-au arătat interesate de proiect, în condiţiile în care o asemenea armă ar putea anihila eventualele drone folosite de terorişti.

“Imaginaţi-vă situaţia în care un terorist amplasează o încărcătură explozivă pe o dronă şi o dirijează către un loc public”, a mai spus Morow.

Cum funcţionează DroneDefender vedeţi în clipul video de mai jos.