Cum a ajuns Nintendo Switch cea mai vândută consolă de jocuri din SUA

Cum a ajuns Nintendo Switch cea mai vândută consolă de jocuri din SUACererea pentru consola de jocuri Nintendo Switch continuă să fie la un nivel foarte ridicat. Grupul NPD și-a publicat datele de vânzări pentru anul trecut. Acestea arată că Switch a fost cel mai bine vândut sistem de jocuri din SUA atât din punct de vedere al numărului de unități cât și al încasărilor realizate, relatează GadgetReport.ro

Nintendo Switch a depășit, astfel, recordul stabilit de PlayStation 4 în 2015. Potrivit datelor NPD,  Nintendo Switch a avut, în decembrie, cele mai bune vânzări de unități ale oricărei console pentru acea lună din 2010 și cele mai bune vânzări de dolari de la celebra consolă Wii, din decembrie 2009.

Statistica arată, totodată, că cel mai bine vândut joc din 2018 a fost Red Dead Redemption 2, urmat de Black Ops 4 și NBA 2K19.

Super Smash Bros Ultimate a fost al cincilea cel mai bine vândut joc al anului. Ultimate a depășit, astfel, precedentul record deținut de Super Smash Bros. cu 70%, iar Nintendo a generat cele mai multe venituri pe acest segment.

Care sunt motivele succesului Nintendo Switch?

Potrivit experților citați de Engadget, portabilitatea este principalul atuu al consolei Nintendo. Spre deosebire de PS4 sau Xbox, o poți lua oriunde. Consola o poţi folosi atât acasă, pe ecranul televizorului, cât şi să o iei cu tine la serviciu sau în vacanţe.

Când e folosită acasă, împreună cu monitorul sau televizorul, tableta de 6,2 inchi cu ecran LCD HD (1280 x 720 pixei) se conectează la un adaptor special, intitulat Switch Dock, şi poate fi folosită, astfel, ca un gamepad.

Cele două controllere ale consolei, „Joy-Con”, pot fi folosite independent dar şi ataşate la consolă, într-o experienţă similară cu Wii U.

În plus, calitatea jocurilor, precum Mario Kart 8 și Breath of the Wild, a făcut ca Switch să fie foarte atractivă.

Consola de jocuri Nintendo Switch, ofertă excelentă la Orange

CEL MAI BUN PREŢ PENTRU NINTENDO SWITCH IL VEZI PE ACEST LINK

Consola are o baterie de 4310mAh care îi asigură o autonomie de până la 6 ore şi un spaţiu de stocare de 32 GB, extensibil prin carduri microSDHC sau microSDXC până la 2 TB.

Nintendo Switch se conectează la internet cu Wi-Fi (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac)(*) şi beneficiază de Bluetooth 4.1. Sunetul este unul stereo, iar consola beneficiază şi de mufă pentru căşti de 3.5mm.

Switch beneficiază de jocuri şi alte aplicaţii de la 48 de producători, printre care Activision, Atlus, Bethesda, Capcom, EA, Epic Games, Konami, PlatinumGames, Square Enix, Take-Two şi Ubisoft. Vedem, de altfel, imagini din The Elder Scrolls V: Skyrim şi NBA 2K, alături de clasicele Mario, Mario Kart şi Splatoon.

Cele mai bine vândute jocuri pentru Nintendo Switch sunt, în prezent, Super Mario Odyssey şi The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Pe lista jocurilor disponibile se mai află Fifa18, Mario + Rabbids Kingdom Battle, Just Dance 2018, Minecraft: Nintendo Switch Edition, L.A. Noire, NBA 2K18, Sonic Mania, Ultra Street Fighter II: The Final Challengers, Rocket League, The Elder Scrolls V: Skyrim, DOOM, SteamWorld Dig 2 , Golf Story, Overcooked Special Edition, Stardew Valley, Kirby Star Allies şi Bayonetta, Bayonetta 2.

Dacă vă interesează consola, cel mai bun preţ îl găsiţi AICI.