Cum arată şi ce poate Xbox One S, prima consolă de jocuri 4K

Data: 16/10/2016 | Autor: .

Cum arată şi ce poate Xbox One S, prima consolă de jocuri 4K

Xbox One S, cea de-a patra consolă de jocuri lansată de Microsoft şi cea mai spectaculoasă din istoria producătorului, a ajuns în România într-o ofertă promoţională. La 1299 lei (500 GB) sau 1499 lei (1 TB), puteţi avea prima consolă de jocuri 4K şi, în acelaşi timp, un Blu-ray care poate afișa conținut 4K Ultra HD, relatează GadgetReport.ro

xbox-one-s-gadgetreport-roXbox One S a ajuns în România la pachet cu jocul Fifa 17. Cum numai jocul costă aprox. 250 de lei, oferta este una excelentă.

În plus, primiţi acces gratuit timp de o luna la EA Games si doua saptamani de XBox Live Gold.

Vedeţi în clipul video de mai jos unboxing-ul realizat de GadgetReport.ro şi primele teste cu cea mai bună consolă Microsoft lansată vreodatxbox-one-s-controlleră.

Xbox One S este cu 40% mai compactă decât Xbox One, are culoarea albă și este prima consolă de jocuri cu suport playback 4K.

Pentru prima oară în gama Xbox, transformatorul de pe cablul de alimentare se regăsește în interiorul consolei.

Consola se conectează la internet prin wi-fi/ mufa ethernet şi la televizor prin cablul HDMI dedicat.

Unul dintre cele trei porturi USB a fost reamplasat în partea din față, iar portul dedicat pentru Kinect a fost eliminat.

Consola se conectează la senzor prin intermediul unui adaptor, care nu se afla in pachet. Va trebui sa il cumparati separat.

Xbox One S beneficiază de un nou controller wireless, cu un grip excelent şi cu o rază de acţiune mai mare. În plus, oferă conectivitate bluetooth si permite racordarea castilor audio, astfel ca nu veti mai deranja pe nimeni in jur in timp ce va jucati sau vizionati continut multimedia.

xbox-one-s-controllerDincolo de faptul că redă jocurile la rezoluţie upscaling 4K, consola poate fi folosită şi ca player pentru filme Blu-ray și conținut 4K Ultra HD de pe Netflix, Amazon Video etc.

Astfel ca nu va mai trebui sa investiti intr-un aparat nou Blu-Ray 4K. Va trebui doar sa descarcati aplicatia gratuita si veti avea acces la toate optiunile, inclusiv setarile pentru subtitrarile in limba romana, cu ajutorul joystick-ului.

Xbox One S are, totodată, suport pentru conținut HDR atât în jocuri, cât și în clipuri video, astfel că imaginile 4K, pe un televizor compatibil, sunt cu adevărat fără precedent.

La capitolul performanta, dincolo de calitatea imaginii 4K, consola se misca cu 7-10% mai repede, gratie optimizarii procesorului si placii grafice. Jocuri precum Fifa 17, Project CARS, Hitman și Batman: Arkham Knight rulează cu până la 10fps mai fluid, în timp ce Tomb Raider sau Alan Wake nu scad sub 30fps, ca pe Xbox One.

In rest, la nivel de experienta software, diferentele sunt insesizabile.

ATENŢIE LA UPDATE-URI

xbox-one-s-1-tbÎn momentul în care veţi conecta consola la internet, o să vă ceară un update de software de aprox. 1 GB, aşa că asiguraţi-vă că aveţi o conexiune bună. Înarmaţi-vă cu răbdare pentru că şi descărcarea jocului Fifa 17 va dura cel puţin o oră, pentru că are 40 GB.

Asteptarea merita, cu siguranta, pentru ca Fifa 17 arata si se misca incredibil, mai ales daca il jucati pe un televizor 4K.

Merită să fac upgrade-ul la Xbox One S?

xbox-one-s-joystick-q2Dacă ai un Xbox 360, investiţia merită, fără nicio îndoială. Dacă ai deja Xbox One, merită să cumperi noua consolă doar pentru a experimenta rezoluţia 4K.

În rest, diferenţele nu sunt atât de mari încât să justifice achiziţia.  Asta mai cu seamă că, în 2017, Microsoft promite o nouă consolă cu facilităţi 4K suplimentare şi compatibilă cu căştile VR.

Specificațiile tehnice ale lui Xbox One S, comparativ cu Xbox One:
CPU: 1.75GHz AMD Jaguar octa-core (nicio schimbare)
GPU: 12 Compute Units (nicio schimbare) și 914MHz (853MHz)
Compute Performance: 1.4TF (1,31TF)
Bandwidth: 219GB/s (204GB/s)

Dacă vă interesează să cumpăraţi consola, o puteţi găsi pe ACEST LINK la cel mai bun preţ.