Cum arata cel mai tare hipermarket din lume. Oare cand vine si la noi? (VIDEO)

Data: 16/03/2014 | Autor: .

hipermarket

Tesco a introdus in Coreea de Sud un concept inovativ de shopping. Ideea de hipermarket este una foarte simpla, usor de aplicat si care, credem noi, ar putea prinde si in Romania.

Atunci cand a intrat pe piata sud-coreeana, Tesco s-a lovit de concurenta puternica facuta de jucatorii locali. In conditiile in care terenurile sunt scumpe, iar spatiile pentru deschiderea unor noi hipermarket-uri foarte putine, Tesco, cunoscut in Coreea sub marca “Home Plus”, a venit cu o alta idee. A mizat pe tehnologie.

Cu o investitie minima, a realizat cateva sute de afise gigant care prezinta produsele vandute in hipermarket si le-a plasat in statiile de metrou si alte zone publice.

Iar succesul a venit instantaneu. Coreenii au inceput sa le cumpere produsele prin intermediul telefonului mobil.

Cei interesati pot scana codul QR de pe produse cu smartphone-ul si afla, astfel, mai multe detalii, putand sa il adauge in lista de cumparaturi printr-o aplicatie speciala.

Pentru un mic comision, isi primesc produsele acasa. Rezultatul campaniei a fost unul spectaculos. Numarul clientilor hipermaket-ului Home Plus a crescut cu 76%, iar vanzarile online cu 130%.