Cum arata hologramele de pe aeroportul Henri Coanda (VIDEO)

Data: 5/04/2014 | Autor: .

holograme-henri-coandaAeroportul Henri Coanda a lansat o initiativa unica in Europa Centrala si de Est. A amplasat trei dispozitive de tip asistent virtual care ghideaza pasagerii prin intermediul unor holograme.

Acestea sunt amplasate la terminalul Plecari și ofera informatii, in romana si engleza, despre controlul de securitate si produsele care sunt permise la bordul aeronavelor.

„Prin intermediul unei proiecții de inalta fidelitate, „Asistentul Virtual” creeaza iluzia unei persoane reale, care interacționeaza audio și video cu pasagerii, transmițandu-le informații necesare calatoriei. Prin introducerea proiectului in Aeroportul Internațional Henri Coanda, se urmarește fluidizarea fluxurilor de pasageri, prin informarea acestora despre regulile și proceduri de securitate care trebuie respectate in aeroport”, a declarat Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al aeroportului, citat de B365.ro

Holograma are exact conturul persoanei care vorbește, o angajata de la sectia de Comunicare a Aeroportului Otopeni, astfel nu vor fi exista spații goale, ci va fi proiectata o femeie care, practic, vorbește cu pasagerii.

Femeia a fost aleasa in urma unei selectii interne, iar criteriile utilizate au fost dicția și aspectul fizic.  Din punctul nostru de vedere, era loc de mai bine.

Aeroportul a lansat, vineri, și noul portal web www.bucharestairports.ro,  dar si paginile de Facebook „Bucharest Airports”, Twitter, Linkedin si Instagram. Veți gasi informații utile despre serviciile din aeroport, videoclipuri de la fiecare evenimente al aeroportului și prezentari video ale diverselor activitați din aeroport.