Cum arata Metro,Windows-ul pentru automobile. Primele imagini cu sistemul multimedia (VIDEO)

Data: 6/04/2014 | Autor: .

windows metro-gadgetreport

Dupa ce Apple a anuntat dezvoltarea sistemului de operare CarPlay, ce va fi livrat mai multor companii auto, a venit si reactia rivalilor de la Microsoft.

In cadrul unei conferinte desfasurate zilele trecute, expertul Steve Texeira a prezentat, in premiera, imaginile cu “Metro”, primul sistem de operare Microsoft pentru automobile.

Potrivit dezvoltatorilor, Windows-ul Metro va oferi o interfata simpla, adaptata ecranelor de mici dimensiuni, inspirata din layout-ul Windows 8.

Sistemul de operare va permite accesul prin touchscreen la tot felul de aplicatii, de la navigatia auto la browsing pe internet si conectarea la retele sociale.

Windows Metro foloseste pentru conectarea telefoanelor si tabletelor standardul Mirrorlink, un protocol integrat deja de Symbian-ul celor de la Nokia si Sony, pentru seria de smartphone-uri Xperia Z.

windows metro

Volkswagen, Honda, Toyota si Citroen au anuntat ca lucreaza la includerea Mirrorlink in dotarile noilor automobile ce vor fi lansate incepand din acest an.

Pana sa vedem Windows Metro in dotarea masinilor, va mai trece ceva vreme. Sistemul de operare este inca in faza de dezvoltare, dovada ca, in timpul demonstratiei facute la conferinta Microsoft, acesta s-a blocat.

Cert este ca acesta este viitorul in industria auto. Masinile vor deveni tot mai inteligente, visul dezvoltatorilor fiind de a inlocui soferul cu pilotul automat.