Cum faci ca un telefon cu Android să funcționeze mai rapid

Data: 15/08/2020 | Autor: .

Dacă ești nemulțumit de modul în care se mișcă telefonul tău Android și vrei să îl faci mai rapid, ai la dispoziție câteva setări simple și ușor de accesat. Vei vedea că, odată aplicate, telefonul se va mișca mai repede în aplicații și nu va mai îngheța când deschizi mai multe aplicații. Este valabil, în principal, în cazul telefoanelor foarte ieftine dar și în cazul telefoanelor din gama medie, de la Samsung la Huawei etc.

Primul pas este legat de actualizarea sistemului și al aplicațiilor. Update-urile îmbunătățesc adesea performanța device-ului, astfel că este esențial ca aplicațiile și sistemul de operare să fie „la zi”. Așa că primul pas este să intri în setări și să vezi dacă nu există un update pentru telefonul tău.

Al doilea pas este să renunți la aplicațiile pe care nu le folosești. Multe dintre ele rulează în background și îți afectează memoria telefonului. Ține pe telefon doar aplicațiile pe care le folosești uzual.

În pasul trei, trebuie să intri în  categoria „Despre Telefon”, în secțiunea „Sistem” sau „Informații Software”, apăsarea de 7 ori a liniei pe care scrie „Build Number” sau „Număr versiune”. Apasă de 7 ori până când se activează opțiunea de Dezvoltator. Mergi la setările legate de animații și trece-le pe toate pe zero.

Pe de altă parte, renunță la widget-uri și wallpaper-urile live. Chiar daca arata bine, multe dintre ele, precum cele de meteo, stiri, update-uri de Facebook etc., consuma resurse importante, iar performanta telefonului tau va avea de suferit. Daca nu ai un smartphone de ultima generatie, ar fi bine sa pastrezi ecranul curat, fara prea multe aplicatii care necesita actualizari tot timpul.

Daca ti-ai pus o adresa de email pe telefon, ar fi bine sa dezactivezi sincronizarea automata. La fel si in cazul Facebook-ului si a celorlalte programe precum Skype, Yahoo Messenger etc. E mult mai eficient sa iti faci update-urile doar atunci cand ai nevoie de ele. Altfel o sa iti consume resurse importante, mai ales daca folosesti internetul mobil.

Ar fi bine să îți cureți periodic telefon cu aplicația inclusă sau cu o aplicație din Google Play, precum Clean Master. Asta pentru că, de fiecare dată când intri pe internet, descarci în telefon pachete de date care, dincolo de faptul că îți umplu telefonul, la un moment dat se învechesc și încetinesc viteza de acces pe internet.

Cum creşti viteza telefonului. Opt sfaturi esenţiale pentru a-l face mai rapid

Clean Master vine cu mai multe funcționalități interesante precum app-lock, battery saver, junk file cleaning, memory boost, CPU cooler sau protecție antivirus. Astfel, poți elibera cu ușurință memoria telefonului prin simpla apăsare a unui buton pe ecranul principal al telefonului.

Clean Master. Aplicaţia care îţi face telefonul mai rapid

Alte aplicații pe care le poți folosi cu încredere, pentru a curăța softul telefonului, sunt DU Speed Booster & Cleaner ,  Greenify sau CCleaner.

La ce volume mari de informatie trec prin telefonul tau, nu este exclus sa prinzi si un virus care sa-ti fure datele private. Asta pe langa programele care iti aduc publicitate nedorita pe telefon. Pentru ambele situatii ai tot felul de programe anti virus. Iti recomandam versiunea gratuita de la BitDefender. O instalezi rapid si iti asigura protectia necesara.

NU TE JUCA CU SISTEMUL DE OPERARE

Internetul este plin de tot felul de versiuni de Android si iOS. Inainte de a schimba sistemul de operare de pe telefon, trebuie sa stii ca nu toate software-urile sunt de calitate, ca multe dintre ele contin virusi si programe spion, ce sa mai vorbim de compatibilitatile ce tin de tara, operator de comunicatii etc. Gandeste-te bine inainte de a sterge Android-ul original. Chiar merita plusul teoretic de viteza riscul de a distruge telefonul si de a deveni victima hackerilor? Probabil in teste vei avea un scor mai bun, dar iti garantam ca nu exista software modificat care sa nu genereze erori.

RESETAREA LA SETĂRILE DIN FABRICĂ

Atenție însă. Telefoanele cu Android care nu mai primesc update-uri este puțin probabil să mai funcționeze ca la început. Este vorba, în general, de telefoanele mai vechi de trei ani.

Soluția, în acest caz, este să îl resetezi la setările din fabrică și vei vedea că o să funcționeze ceva mai bine.