Ai telefon Samsung? Cât timp vei primi actualizări pentru sistemul de operare

Data: 18/08/2020 | Autor: .

Samsung a anunțat, cu ocazia Unpacked 2020, că va oferi clienților trei ani de actualizări ale sistemului de operare pentru telefoanele și tabletele Galaxy. Ce înseamnă acest lucru, care sunt telefoanele ce vor primi actualizări software și care sunt, în general, planurile sud-coreenilor în zona de software?

Samsung a furnizat, până acum, doar doi ani de actualizări ale sistemului de operare Android pentru dispozitivele sale Galaxy. Astfel că vestea că sud-coreenii va oferi, de acum încolo, trei upgrade-uri ale sistemului de operare Android pentru smartphone-urile și tabletele Galaxy este una excelentă.

Samsung spune că a luat această decizie după ce a observat că rata de înlocuire a telefoanelor a crescut de la 2 la 3 ani. Mai simplu spus, tot mai mulți clienți își schimbă telefoanele la 3 ani față de 2 ani până acum. Asta pentru că telefoanele au ajuns la un nivel tehnologic optim, iar dorința de schimbare nu mai este atât de puternică.

Cinci utilizări pentru vechiul tău smartphone Android

Cum funcționează sistemul de update?

Dacă ați cumpărat un Galaxy S20 în 2020, acesta vine cu Android 10. În condițiile în care este eligibil pentru trei actualizări ale sistemului de operare, telefonul va primi Android 11 în acest an, Android 12 în 2021 și Android 13 în 2022. Samsung oferă acest sistem de update doar la Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy Z și cîteva modele de seria Galaxy A.

Pe lista Samsung se află întreaga gamă Galaxy S10, precum și Galaxy S10 Lite, alături, bineînțeles, de seria completă Galaxy S20.

De asemenea, toate modelele Galaxy Note 10 și Galaxy Note 20 sunt eligibile, inclusiv Galaxy Note 10 Lite. Galaxy Z Fold 2 , Galaxy Z Flip, Galaxy Z Flip 5G și Galaxy Fold sunt și ele prezente pe listă.

Review Samsung Galaxy Note20 Ultra. Merită sau nu să plătești 1300 de euro pe un telefon?

Din seria Galaxy A, vor primi câte trei update-uri Android Galaxy A71 5G , A71, A51 Galaxy 5G A51 și A90 Galaxy 5G.

Dintre tablete, Samsung a introdus pe listă Galaxy Tab S6, S6 5G, S6 Lite alături de toate modelele Galaxy Tab S7 și S7 + .

Cum faci ca un telefon cu Android să funcționeze mai rapid