Cum îţi încarci telefonul mai repede! Cinci sfaturi esenţiale

Data: 26/01/2015 | Autor: .

Cum îţi încarci telefonul mai repede! Cinci sfaturi esenţialeSă îţi încarci smartphone-ul este, câteodată, o misiune de-a dreptul enervantă. Există însă câteva soluţii care te pot ajuta să reduci timpul de încărcare cel puţin la jumătate.

Primul sfat pe care ţi-l dăm este ca, atunci când încarci telefonul, să dezactivezi toate serviciile care consumă multă energie, de la WI-FI la Bluetooth, GPS, NFC etc.

O altă soluţie ar fi să treci telefonul în modul AVION sau să îl închizi, însă asta doar dacă îţi permiţi să nu răspunzi la apeluri pe toată perioada de încărcare.

Un alt sfat este să eviţi să încarci telefonul cu alt charger decât cel original. Acesta este proiectat să funcţioneze la nivelul optim, iar dacă foloseşti altul cu o intensitate mai mică, timpul de încărcare va creşte.

Dacă ai de ales între a încărca telefonul la priză sau la portul USB, alege priza. Porturile USB funcţionează la 2,5-4,5 Waţi, insuficient pentru a încărca telefonul repede şi bine. Iar dacă nu ai încărcătorul la tine, conectează-l la un port USB 3.0, care are o putere de 4,5 Waţi.

O altă soluţie este să încarci telefonul cu un charger mobil. O baterie externă puternică îţi va aduce o încărcare mai rapidă decât orice încărcător.

Cele mai multe smartphone-uri abia daca iti ofera o zi de autonomie, in conditiile unei utilizari intensive. Tehnologia a evoluat, insa nu indeajuns. Pentru a extinde perioada de viata a bateriei telefonului, e bine sa urmati cateva sfaturi. Le vedeţi AICI, într-un alt tutorial GadgetReport.ro