Samsung GALAXY A3 debutează în România. Cum arată urmaşul lui Galaxy Alpha (VIDEO)

Data: 26/01/2015 | Autor: .

samsung-galaxy-a3-gadgetreport.ro

Sud-coreenii de la Samsung vor lansa oficial, marţi, în România, noul smartphone Galaxy A3, model pe care Orange şi Vodafone l-au inclus deja în oferte. Telefonul este considerat a fi urmaşul mai ieftin al lui Galaxy Alpha, model care, potrivit unor surse, nu este exclus să fie retras de pe piaţă.

La Vodafone, Samsung GALAXY A3 costă 249 euro, față de 307 euro la Orange. La abonament, în ambele oferte, telefonul are un preţ excelent având în vedere dotările tehnice

Telefonul vine cu un profil metalic, foarte subţire, similar Galaxy Alpha, şi un display Super AMOLED de 4.5 inch cu rezoluție 540×960 pixeli. Samsung GALAXY A3 rulează un procesor quad-core Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 de 1,2 Ghz şi are 16 GB spațiu de stocare, extensibil cu un card de memorie de până la 64 GB.

Ce ni s-a părut inedit este că Vodafone afirmă că telefonul are 1 GB de RAM în timp ce Orange plusează la 1,5 GB. Cel mai probabil, la Vodafone este o greşeală de redactare. De pe GSMArena am aflat că există o variantă cu 1 GB de RAM, însă dual-sim. Ne vom lămuri, probabil, mâine la lansarea oficială din Bucureşti.

Samsung GALAXY A3 beneficiază de toată conectivitatea devenită standard în industrie, de la 4G, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, GLONASS.

Samsung GALAXY A3 vine cu două camere – una de 8 MP, cu autofocus, LED flash, geo-tagging, touch focus, şi o alta frontală de 5 Megapixeli, ideală pentru selfie.

Telefonul cântăreşte numai 110 grame şi are o baterie de 1900 mAh care nu poate fi scoasă din telefon. Acumulatorul i-ar asigura o autonomie de cel puţin o zi.

Vedeţi mai jos primele teste cu noul telefon.