Cum iti instalezi sofer automat pe masina! O sa poti bea o bere, relaxat, la volan (VIDEO)

Data: 7/07/2014 | Autor: .

RP1Google lucreaza la foc continuu la dezvoltarea automobilului care se conduce singur. Intre timp, o alta companie, Cruise Automotive afirma ca are deja un sistem de navigatie care poate fi instalat pe orice automobil!

Start-up-ul, infiintat de cativa absolventi de la MIT, a dezvoltat un sistem care, la cum arata, zici ca este senzorul Kinect de pe Xbox.

Botezat “RP1 highway autopilot system”, acesta este format din mai multe camere video care preiau imaginile in regim live si le analizeaza cu un procesor special.

Cu ajutorul senzorilor si al software-ului dedicat, RP1 reuseste sa conduca masina in trafic si sa evite orice posibil accident sau incalcare a regulilor de circulatie.

Kyle Vogt, CEO-ul Cruise Automotive, afirma ca sistemul poate fi instalat pe orice masina.

«Suntem aproape de faza finala, mai avem doar cativa mici pasi de facut », a declarat expertul care, in trecut, a lucrat in programul DARPA Grand Challenge autonomous vehicle race.

Dupa ce va face ultimele teste, sistemul va trebui sa fie aprobat de autoritati pentru a putea fi instalat pe masini. Inginerii de la Cruise Automotive spun ca n-au nicio emotie, dovada ca au pregatit deja si oferta comerciala.

RP1 highway autopilot system va costa 10.000 de dolari. Odata cu dezvoltarea afacerii, pretul acestuia ar urma insa sa scada.

Cum functioneaza pilotul automat dezvoltat de Cruise Automotive vedeti in clipul video de mai jos.