Cum poți bloca accesul Google la datele tale? Știe totul despre tine!

Data: 21/06/2021 | Autor: .

Faptul că Google ne monitorizează viața, ca un adevărat Big Brother, nu e mai e un secret. Dacă ai un telefon cu cont Gmail, știe care sunt drumurile tale, unde locuiești, ce site-uri accesezi pe internet, ce prieteni ai, cu cine vorbești și astea sunt doar câteva exemple de informații sensibile. În mod normal, dacă n-ai nimic de ascuns, n-are de ce să te deranjeze. Dacă vrei însă să oprești monitorizarea Google, trebuie să urmezi câțiva pași esențiali.

Dacă vrei să aflaţi ce ştie Google despre căutările voastre pe internet şi unde aţi fost în ultimele 28 de zile, de acum încolo puteţi să îi opriţi foarte simplu accesul la datele voastre.

Google a lansat o nouă versiune a platformei Devices and Activity Dashboard, acolo unde, logaţi fiind cu userul si parola voastra de Gmail, veti afla tot ce ştie Big Brother despre voi.

Sunt cateva sectiuni importante, precum INFORMATII PERSONALE, SECURITATE, INSTRUMENTE PENTRU DATE SI ISTORICUL CONTULUI.

Big Brother 3.0! Facebook scaneaza conversatiile utilizatorilor

Informatii personale, pe Google

În „Informatii personale” puteti sa va setati adresa alternativa si sa va reconfigurati contul de Google+.

Poate cele mai importante informatii le gasiti in „Securitate”, acolo unde veti vedea, printre altele, daca altcineva va foloseste contul si adresa de email.

Puteti elimina dispozitivele pe care aveti instalat contul vostru si sa modificati parola de acces. In plus, aveti posibilitatea de a seta o alerta de securitate prin SMS daca cineva va sparge mailul.

In „instrumente pentru Date” va puteti gestiona conturile si, foarte important, sa stergeti conturile pe care nu le mai folositi.

Iar în „Istoricul Contului”, puteti gestiona istoricul cautarilor pe internet, pe Youtube si al locatiilor in care ati fost in ultimele 28 de zile. Aveti, astfel, posibilitatea de a intrerupe anumite servicii sau sa le activati, dupa preferinte.

Platforma Google o puteti accesa de aici

Big Brother 2.0 ! Google monitorizează smartphone-urile, chiar şi fără SIM