Cum să lucrezi din pat sau fotoliu, fără dureri de spate. Tutorial de coronacriză

Data: 2/04/2020 | Autor: .

Cum să lucrezi din pat, fără dureri de spate. Tutorial de coronacriză

Dacă lucrați de acasă în această perioadă de carantină și nu aveți un birou și un scaun ergonomic, să lucrezi din pat sau de pe canapea poate fi o bună și confortabilă alternativă. Trebuie însă să îți iei câteva măsuri de precauție, pentru a nu te trezi cu dureri de spate și amorțeli. Ce trebuie să faci află din tutorialul GadgetReport.ro

Probabil te-ai săturat să lucrezi de la masa din bucătărie și te gândești că nu strică să încerci să lucrezi din pat, din canapea sau din fotoliu. E o soluție optimă dar care încarcă toate regulile experților în ceea ce privește ergonomia.

Ca să îți protejezi spatele, cel mai bine este să folosești o pernă puțin mai tare, pe care să o amplasezi în zona de jos a coloanei. Îți va ține spatele drept, la fel ca un scaun ergonomic.

Pentru laptop, încearcă să eviți să-l ți pe picioare. Garantat o să îți amorțească rapid și, în plus, laptopul se va încălzi destul de repede, pentru că nu se va ventila suficient.

Așa că folosește o tavă specială pentru laptop. Le găsești pe toate magazinele online. Unele sunt foarte ieftine – 15-25 de lei, altele sunt mai sofisticate – includ și un cooler, astfel că îți vor răci laptopul suficient. O variantă ieftină găsești AICI. Varianta cu cooler, ceva mai sofisticată, pe care ți-o recomandăm, o găsești AICI.

Ideea e că, ținând laptopul pe o suprafață dură, vei putea să îl controlezi mai ușor, atât din punct de vedere al tastaturii cât și al modului în care îl privești. Nu vei mai sta atât de aplecat peste el, iar asta va însemna mai puțină presiune pe coloana vertebrală și gât.

Dacă laptopul tău este ceva mai vechi, probabil ai deja probleme cu acumulatorul. Ca să nu ți se închidă pe nesimțite, cel mai bine este să îl conectezi la încărcător. Folosește un prelungitor. Atenție însă, încearcă să nu acoperi zona de conectare cu nicio pătură sau pernă, pentru că se va încălzi rapid și riști un scurt-circuit.

În ceea ce privește mouse-ul, alege unul ergonomic, cu bluetooth. Merge pe orice suprafețe, deci și pe pătură sau pled. Poți, bineînțeles, să folosești și o carte pe post de mousepad.

Dacă n-ai un laptop și folosești un PC, alege o tastatură wireless pe care să o folosești din pat și un mouse pe bluetooth. Poți să proiectezi imaginea direct pe TV. O soluție optimă de Windows 10, care nu ocupă spațiu și nici nu costă cât un PC sau un laptop este un mini PC. Îl găsești în review-ul de mai jos.

Intel Compute Stick. Cum să ai Windows 10 pe orice televizor