Cum să mănânci inteligent, ca să nu te îngraşi

Cum să mănânci inteligent, ca să nu te îngraşi

Cum să mănânci inteligent, ca să nu te îngraşi? Citiţi mai jos câteva dintre sfaturile nutriţioniştilor francezi, prezentate în Le Monde.

1. Nu te lăcomi la aperitive. Caută să alegi un singur fel dintre ele, într-o porţie cât mai mică.

2. Uită de regula clasică că e bine să mănânci tot din farfurie. Încearcă să te opreşti atunci când simţi că ţi-ai potolit foamea şi pofta.

3. Evită mâncărurile făcute cu mult ulei şi prăjelile, pentru că au multe calorii. Încearcă mai bine ceva la grătar, fără grăsime. Puiul nu trebuie să aibă pieliţă, de la porc alege muşchiul, iar de la vacă carnea macră.

4. O soluţie eficace este ca înainte să mânânci, să ceri gazdei sau chelnerului să îţi pună jumătate de porţie la pachet. Astfel că vei avea loc să mănânci şi desert, fără să te gândeşti la consecinţe.

5. Încearcă să eviţi mesele de tip bufet sau all-inclusive. Tentaţiile sunt mari, mâncarea din abundenţă, nu o plăteşti la porţie, însă te poate face să mănânci mai mult decât ar trebui.

6. Evită pâinea şi sosurile de orice fel. Sunt adevărate bombe calorice. Caută să mănânci mai multă salată în schimb.

7. Evită felurile de mâncare cu denumiri pe care nu le înţelegi. S-ar putea să ai surpriza unor feluri de mâncare foarte grase, cu mult ulei, grăsimi, care să-ţi dea toate planurile peste cap