Cum să vezi filme pe televizor, chiar dacă nu e smart TV

Data: 6/02/2017 | Autor: .

ăsiţi în magazine toate cele trei versiuni Chromecast lansate pana acumDacă nu aveţi acasă un smart TV şi vreţi totuşi să vedeţi pe ecranul mare filmele şi serialele Netflix, Amazon Prime sau orice alt film de pe internet sau din calculator, telefon sau tabletă, vă prezentăm câteva soluţii simple şi ieftine care vă permit să rezolvaţi problema imediat.

Prima şi cea mai simplă este să vă cumpăraţi un cablu HDMI şi să legaţi gadgetul dvs. la televizor.

Există tot felul de adaptoare care transformă semnalul video de la calculator pe televizor, iar în cazul telefoanelor şi tabletelor, veţi găsi cabluri cu mufă de ieşire HDMI dedicată acestora. Preţul unui astfel de cablu este între 10 şi 40 de lei.

O altă soluţie  este să vă cumpăraţi un Chromecast. Găsiţi în magazine toate cele trei versiuni Chromecast lansate pana acum. Prima generaţie este vândută la preţuri între 100 şi 120 de lei, cea de-a doua între 170 şi 220 de lei, iar cea de-a treia o găsiţi la 500-550 lei (mult prea scumpa!)

Spre deosebire de prima generaţie, Chromecast 2 funcţionează şi pe WiFi 5 Ghz (AC), astfel că, dacă aveţi mai multe gadgeturi conectate la routerul WiFi de acasă, o să vă ajute să aveţi un semnal mai bun. Chromecast 3 (Ultra) aduce in plus semnal la nivel 4K.

Pentru Netflix este însă suficientă şi prima generaţie Chromecast. Nu trebuie decât să conectaţi dongle-ul la televizor, la o mufă HDMI şi, din aplicaţia Netflix de pe telefon, tabletă sau calculator, să trimiţi semnalul către Chromecast. Cum să conectaţi Chromecast 1 aflaţi din tutorialul GadgetReport.ro de mai jos.

Un tutorial video despre Chromecast 2 vedeţi în clipul video de mai jos.

Cu siguranţă veţi găsi pe piaţă şi alte gadgeturi care vă transformă televizorul în smart TV, precum consolele cu Android, însă cea mai ieftină şi optimă soluţie este folosirea unui Chromecast.

Ce puteţi vedea cu un Chromecast? Tot ce inseamna continut video de pe calculator sau internet. Va recomandam in primul rand Netflix si Amazon Prime. De ce să alegeţi aceste servicii? Pentru că, spre deosebire de torenţi sau site-urile de filme online, tot  ceea ce faceţi este legal, nu există întreruperi de semnal, iar calitatea video este la nivel HD şi 4K.

Amazon Prime va ofera o gama larga de filme si seriale, insa fara subtitrare in limba romana.

Amazon Prime Video este disponibil pe orice calculator, prin browserul web, pe telefoanele și tabletele ios şi Android.

Pe Amazon Prime Video puteţi vedea, pe lângă o gamă largă de filme şi seriale (Watchmen, Cloverfield, Cast Away, Noah, Serenity, Despicable Me, American Pie, Ted, Alfie, Road Trip, No Country For Old Men, seria Fast and Furious, Atonement, Gone Girl, Meet Joe Black etc.), o serie de producţii originale Amazon, cum ar fi emisiunea auto „The Grand Tour” cu Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May, şi serialele „The Man in the High Castle”, „Transparent”, „Mozart in the Jungle” sau „Tumble Leaf” dar şi producţii mai vechi, precum Seinfeld.

Primele 7 zile de vizionare sunt gratuite. Ulterior, veţi plăti 2,99 € (sau $ 2.99) lunar pentru primele șase luni. Pretul va creste apoi la 5,99 euro lunar.

CUM SA VA FACETI CONT PE AMAZON PRIME AFLATI DE AICI

In schimb, Netflix continuă să aducă tot mai multe traduceri în limba română pentru filmele şi serialele sale. Din estimările GadgetReport.ro, peste 50% din oferta Netflix beneficiază, în prezent, de subtitrare.

Compania a anunţat că, in curand, toate filmele şi serialele vor beneficia de subtitrare în limba română.

Pentru a activa subtitrările, intraţi în setările filmului, la subtitrări, şi selectaţi limba română. Dacă nu vă afişează  subtitrarea, relansaţi filmul pe care doriţi să-l vedeţi.

Abonamentul lunar la Netflix pornește de la 7,99 euro, cel basic, și merge pînă la 11,99 euro, varianta premium. Vă recomandăm pe cel de 9,99 euro, pentru că oferă producţii la calitate HD, pe două dispozitive diferite, astfel că puteţi să rulaţi simultan filme şi seriale de pe un laptop şi un televizor sau un telefon.

Cel de 7,99 de euro oferă acces la numai un dispozitiv, la calitate SD, în timp ce pentru 11,99 euro puteţi să vedeţi simultan producţiile Netflix de pe patru dispozitive, iar unele dintre ele le veţi vedea la calitate 4K!

Plata o faceţi cu cardul sau cu paypal, direct pe site-ul Netflix.com. Toate tranzacţiile sunt securizate, aşa că nu aveţi de ce să vă fie teamă. Puteţi activa subscripţia automată, astfel încât Netflix să îşi ia singur banii de abonament, în fiecare lună.