Cum scapi de geamurile aburite de la mașină. O soluție ieftină și simplă

Data: 13/10/2020 | Autor: .

A venit toamna şi una dintre marile probleme cu care se confruntă şoferii este aburirea geamurilor pe interiorul maşinii. Pentru preveni acest fenomen, există o soluţie simplă, care nu vă costă aproape nimic.

Geamurile se aburesc din cauza umezelii din automobil. Cea mai simplă soluţie pentru a evita aburirea parbrizului este să folosiţi nisipul silicat de la pisici, acele cristale care absorb eficient umiditatea.

Le puteţi pune într-un săculeţ din pânză sau chiar într-un ciorap, aşa cum vedeţi în clipul video de mai jos. În funcţie de nivelul de umezeală din maşină, folosiţi o cantitate mai mare de cristale şi schimbaţi-le mai des.

Tu ce aer respiri acasă? Cum elimini pericolul mucegaiului

O altă soluţie este să cumpăraţi un dezumidificator. Găsiţi astfel de produse în magazine la preţuri care pleacă de la 4,90 lei. Există diverse variante de prezentare, însă toate fac acelaşi lucru – cristalele silicate absorb umezeala din aerul din maşină.

Indiferent ce soluţie adoptaţi, aceasta îşi va dovedi utilitatea, garantat. Cum scapi de geamurile aburite din maşină află din materialul de mai jos

Tu cum stai cu umiditatea in casă?

Dacă simţi că aerul din casă este umed, îmbâcsit, dacă transpiri excesiv noaptea şi pe geamuri se adună picături de apă, este absolut esenţial să îţi cumperi un dezumidificator. GadgetReport.ro îţi prezintă modelul Electrolux EXD16DN3W, un produs cu un raport excelent preţ-calitate.

Dezumidificatorul este absolut necesar în apartamentele şi vilele nou construite, dar şi în locuinţele şi spaţiile de birouri care nu sunt suficient de bine aerisite. Dacă vezi, în principal iarna, că geamurile de termopan adună apă pe interior, dacă îţi apare mucegaiul pe pereţi, achiziţia unui astfel de dispozitiv este absolut necesară.

Pe piaţă există zeci dezumidificatoare, de la unele foarte ieftine, cu pastile, la produse profesionale, la câteva mii de lei.

GadgetReport.ro îţi prezintă un dezumidificator cu un raport preţ-calitate cu adevărat foarte bun. Este vorba de modelul Electrolux EXD16DN3W.

Principalele sale avantaje sunt capacitatea de absorbţie de până la 16 litri pe zi şi rezervorul foarte mare, comparativ cu produsele similare de pe piaţă, de 3 litri.

Dincolo de faptul că scoate eficient umiditatea din aer, dezumidificatorul oferă şi funcţia de ionizare, astfel că aparatul curăţă aerul şi îl purifică.

Electrolux EXD16DN3W poate fi setat pe mai multe funcţii, printre care cea de uscare accelerată (atunci când, de exemplu, îl folosiţi într-o baie plină de aburi sau într-un loc în care aveţi rufe la uscat) şi cea de dezumidificare inteligentă – aparatul controlează singur umiditatea între 45%- 55%.

Cu această funcţie activată, aparatul va porni doar atunci când nivelul de umiditate creşte, iar ţie nu îţi va mai rămâne decât să goleşti containerul de apă, atunci când este necesar. Dezumidificatorul te anunţă prin semnale sonore când este plin şi, în plus, se opreşte.

Un mare avantaj al produsului de la Electrolux este faptul că face un zgomot discret, similar cu cel oferit de un aparat de aer condiţionat.

Chiar dacă aparatul este realizat din plastic, nici carcasa şi nici motorul nu scot zgomote suplimentare, ceea ce este remarcabil pentru un asemenea produs.

Dezumidificatorul Electrolux EXD16DN3W îl poţi cumpăra de pe acest LINK, la un preţ excelent, cu garanţie de 2 ani.

Cum se prezintă aparatul vedeţi în tutorialul video de mai jos, realizat de GadgetReport.ro