Cum te descurci in vacanta cu hartile Google, fara sa te coste nimic (VIDEO)

Data: 3/01/2014 | Autor: .

Screenshot_2014-01-03-14-46-20Esti in vacanta in Roma, Paris, Viena etc. si te-ai saturat de clasicele harti turistice mari, incomode si greu de folosit? Te-ai ratacit pe strazi, habar nu ai cum sa ajungi de la hotel la obiectivele care te intereseaza? Ar fi timpul sa iti pui telefonul la treaba.

Daca nu stiai, aplicatia Google Maps te poate ajuta sa te descurci cu usurinta in „jungla” urbana. Iar daca pui in aplicare si cateva dintre trucurile pe care ti le oferim, vei avea, cu siguranta, o vacanta fara batai de cap.

Trebuie sa stii, din start, ca pentru a folosi aplicatia Google Maps ai nevoie de internet.

Cea mai buna varianta este sa intri pe o retea wireless, de la hotel, dintr-un Starbucks sau alta locatie ce iti ofera acces gratuit la internet.

Bineinteles, te poti folosi si de internetul mobil, insa trebuie sa stii ca fiecare MB de date iti va umfla factura telefonica. Asa ca, foloseste-l doar in caz de nevoie si inchide-l imediat ce ti-ai ales traseul dorit.

Cum navighezi cu Google Maps

In primul rand, iti deschizi GPS-ul de pe telefon, astepti 1-2 minute, pentru a se conecta la sateliti, iar apoi pornesti aplicatia Google Maps.

La „My Location”, verifici sa fie locul in care te afli, iar la „Choose destination” scrii destinatia dorita si alegi modalitatea prin care vrei sa ajungi acolo (auto, transport in comun sau pe jos).

Google iti va oferi mai multe variante de traseu dintre care o alegi pe cea care ti se pare mai rapida sau atractiva din punct de vedere al traseului.

E bine sa verifici intregul traseu inainte sa il urmezi, ca sa fi sigur ca ai notat destinatia exacta.

Dupa ce ti-ai setat traseul, poti sa inchizi internetul. Nu vei mai avea nevoie de el. Cu GPS-ul pornit, nu iti ramane decat sa dai START…si sa pornesti la drum. Vei primi indicatii vizuale si audio la fel ca la un GPS auto.

Daca mergi pe jos, Google iti va calcula timpul parcurs si iti va afisa pe ecran timpul ramas pana la destinatie.

Daca mergi cu transportul in comun, sa urmaresti indicatiile de pe ecran unde trebuie sa cobori, ce metrouri sau tramvaie trebuie sa schimbi etc.

Din propria experienta va putem spune ca, dupa ce ati folosit Google Maps, nu veti mai avea nevoie de clasicele harti turistice.

Mai avem un sfat pentru voi. In timp ce navigati cu telefonul mobil, sa setati luminozitatea telefonului pe minim, pentru a consuma cat mai putina energie.

Google Maps il puteti folosi si in Romania. Mare atentie insa la adrese. Sunt inca multe erori, asa ca va puteti trezi in alt loc decat cel dorit. Asa ca cel mai bine este sa verificati traseul inainte de a porni la drum.

In Occident, hartile sunt corectate si adaptate, asa ca nu veti avea surprize.