Cum va arăta Galaxy Note8. Lansarea phabletului, în august

Data: 9/06/2017 | Autor: .

Cum va arăta Galaxy Note8. Lansarea phabletului, în augustGalaxy Note8 ţine prima pagină în presa internaţională IT&C, zvonurile privind specificaţiile noului flagship şi imaginile spion acreditând ideea că phabletul va debuta în luna august, înainte de lansarea iPhone 8, relatează GadgetReport.ro

Galaxy Note8 apare într-o imagine preluată de Sammobile în culoarea Coral Blue, semn că sud-coreenii vor include şi această nuanţă în ofertă. Asta mai cu seamă că varianta Galaxy Note 7 Coral Blue s-a bucurat de un real succes, bineînţeles înainte ca telefonul exploziv să fie retras de pe piaţă.

Fotografia ridică însă şi unele semne de întrebare, mai ales că nu vedem senzorul de amprentă de pe spate. Există varianta ca sud-coreeni să fi învăţat din experienţa Galaxy S8 şi, posibil, să-l fi eliminat de tot, optând exclusiv pentru logarea pe bază de iris/imagine şi/sau parolă clasică.

Amplasarea senzorului lângă camera video a generat controverse pentru că, de cele mai multe ori, utilizatorii apasă pe senzorul video în loc de cel de amprentă.

Galaxy Note8. Nume de cod „Baikal”

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că Galaxy Note8 „Baikal” va avea un ecran de 6,1 inchi, Super AMOLED, cu rezolutie 4k, curbat şi întins pe 90% din partea frontală, fără buton fizic de home, la fel ca S8.

Samsung a început, deja, producţia ecranelor 4K, cu 808 ppi, după ce, la conferinţa Display Week, a prezentat un ecran de înaltă rezoluţie pentru aplicaţii VR, afişând imagini cu rezoluţie 3840×2160 Pixeli pe un display de 5.5 inchi.

Pentru a putea dota telefonul cu noul ecran 4K, sud-coreenii au trebuit să regândească tot hardware-ul gadgetului, de la putereade procesare la consumul uriaş de energie cerut de noul ecran.

Galaxy Note8, dedicat experienţei VR

Potrivit specialiştilor, pentru a promova tehnologia VR, Samsung a avut nevoie de un ecran mai clar, iar display-ul 4K este soluţia optimă.

Nu este exclus, astfel, ca telefonul să fie propulsat de o numai puţin de 6-8 GB de RAM, alături de procesoarele Samsung Exynos 8895/Qualcomm Snapdragon 835 (in functie de regiune) si de o baterie de minim 4000 mAh.

Soluția hardware va fi întregită de un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

Galaxy Note8, experienţă de laptop

Gadgetul va fi capabil să ofere o experienţă similară cu laptopurile şi desktopurile de ultimă generaţie.

Sistemul de operare Android 7.0 va fi adaptat pentru ca, atunci când este montat în dock-ul special, să ofere o experienţă optimă pe ecranul televizorului sau monitor, similară cu cea oferită de un Chromebook.

La fel ca la S8, vom avea acces, astfel, la Word, Excel, Email şi, în general, toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop. Galaxy Note8 „Baikal” va rula, cu siguranţă, sistemul de operare Android 7 Nougat.

Galaxy Note8 va include dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.Samsung Galaxy S8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

Bineinteles, toate informatiile de mai sus trebuie privite cu rezerve, avand in vedere ca Samsung nu a facut niciun fel de anunt legat de noua generatie Galaxy Note8.

Cum ar putea arata telefonul Galaxy Note8, vedeti in video review-ul GadgetReport.ro de mai jos