Dacia Bigster face senzație. V-ați cumpăra un astfel de SUV?

Data: 14/01/2021 | Autor: .

Renault pregătește un nou SUV sub brandul Dacia, un model de 4,6 metri lungime, robust, spațios și perfect adaptat pentru escapadele în aer liber. Dacia Bigster ar urma să fie lansat până în 2025 și să fie inclus în segmentul C, la prețul unui model din segmentul inferior.

În cadrul conferinței de presă privind planul de redresare a grupului Renault, Denis Le Vot, director general al mărcilor Dacia și Lada, a prezentat conceptul Dacia Bigster, un SUV care „prefigurează soluția propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C”.

Francezii spun că Dacia Bigster încorporează valorile de simplitate, onestitate și autenticitate specifice mărcii Dacia.

Dacia Bigster se anunță a fi un SUV de 4,6 metri lungime, robust, spațios și perfect adaptat pentru escapadele în aer liber. Cel mai probabil, modelul va fi construit pe platforma CMF-B, pe care au fost dezvoltate și noile modele Logan 3 și Sandero.

Alejandro Mesonero-Romanos, noul director de design Dacia, consideră că nou concept Bigster „exprimă viitoarea evoluție a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esențial, evocând spiritul de aventură și aducând în plus o tușă «cool». Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi și atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi”.

Proporțiile conceptului Dacia Bigster sunt în egală măsură contemporane și atemporale. Liniile sale simple, lipsite de artificii estetice inutile, inspiră robustețe.

Nu doar dimensiunile exterioare sunt generoase în cazul conceptului Dacia Bigster. Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spațioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus și mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

Conceptul Dacia Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de a face cu un SUV autentic, opțiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.
Anticipând un viitor model reprezentativ al gamei Dacia, Conceptul Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative și hibride, asigurând astfel adaptarea permanentă atât la nevoile clienților, cât și la evoluția reglementărilor în domeniul auto.

Conceptul Bigster ilustrează, în viziunea francezilor, spiritul Dacia – libertatea de deplasare care oferă clienților posibilitatea de a trăi experiențe unice, adevărate și simple. Dacia răspunde astfel, mai mult decât oricând, nevoilor și aspirațiilor reale ale clienților săi, îmbinând oferta unei achiziții raționale cu designul atrăgător.

Dacia Bigster

„Dacia va continua să propună clienților modele fiabile, la cel mai bun preț. Odată cu crearea noului business unit Dacia-Lada, vom exploata la maxim potențialul platformei modulare CMF-B, vom deveni mai eficienți și vom crește calitatea, competitivitatea și atractivitatea produselor noastre. Avem așadar toate atuurile pentru a ne dezvolta spre noi orizonturi. Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma”, a declarat Denis Le Vot, director general al mărcilor Dacia și Lada.

Cum ar arăta o Dacie de lux.  Dacia Luxos, un proiect futurist, gândit în Maroc

Chiar dacă nu a anunțat oficial, odată cu noul concept de SUV, am putea vedea și noul logo care se observă pe partea frontală a conceptului Bigster. Un logo dinamic, agresiv, cu adevărat special, care va fi lansat împreună cu noul slogan „Tout. Simplement” (Totul. Pur și simplu).

Dacia a vândut începând din 2004 peste 7 milioane de vehicule în 44 de țări, multe din modelele sale fiind bestseller în segmentul lor. Astfel, în Europa, Sandero este în ultimii ani cel mai vândut model către clienții particulari în timp ce Duster este cel mai vândut SUV către aceeași categorie de clienți.

Dacia Evolut, un prototip spectaculos. Tu ai cumpăra o astfel de mașină?