Dacia Duster 3, surprinsă în Spania! Cum arată noua generație

Data: 20/07/2022 | Autor: .

Dacia pregătește lansarea celei de-a treia generații a SUV-ului Duster. Prototipul Dacia Duster 3 a fost văzut pentru prima dată în teste, pe străzile din Spania, deghizată în Renault Captur.

motor.es relatează că designul noului Duster, care este cunoscut în interiorul Renault sub codul P1310 este definitivat în proporţie de 99%.

Noua Dacia Duster 2024 nu va semăna foarte tare cu ceea ce știam până acum despre Duster, modelul beneficiind de un nou look, actualizat.

În primul rând, mașina, ce are ca punct de plecare Dacia Bigster Concept, va utiliza platforma tehnică CMF-B a Renault.

Spaniolii spun că, la nivel estetic, Dacia Duster 3 poate fi definit drept „fratele mai mic” al viitoarei Dacia Bigster, model care, dacă totul decurge conform planului, va fi lansat în 2025.

La capitolul motorizare, nouă generație va avea la dispoziție motoare pe benzină, GPL și hibride. Niciun motor pe Diesel!

În ceea ce privește benzina, vom avea în primul rând un motor 1.3 TCe de 130 CP, iar o versiune ceva mai ecologică va fi  motorul 1.3 TCe de 150 CP cu tehnologie mild hybrid de 12 volți (MHEV).

În esență, pentru a face față concurenței, noul model Dacia Duster 3 va trebui să vină cu tehnologii de generația a IV și un preț foarte bun, cu o medie de 15.000 de euro.

Prezentarea noului Dacia Duster 3 va avea loc la sfârșitul anului 2023. Cu toate acestea, abia în 2024 se va concretiza lansarea sa comercială.

Cum ar arăta o Dacie de lux.  Dacia Luxos, un proiect futurist, gândit în Maroc

Volkswagen Nivus. Concurentul direct pentru Dacia Duster