DataWind a lansat Aakash 2, cea mai ieftina tableta din lume

Data: 16/03/2012 | Autor: .

DataWind a anuntat, oficial, ca a inceput productia celei de-a doua versiuni a tabletei Aakash, cunoscuta si sub denumirea comerciala de Ubislate 7. Gadgetul cu ecranul de 7 inch costa numai 40 de dolari.

Noua versiune vine sa rezolve mare parte din nemultumirile guvernului indian privind prima tableta. Oficialii indieni, principalii clienti ai tabletei, au reclamat ca prima versiune a tabletei avea un ecran care raspundea greu la comenzi, bateria tine putin, iar programele se blocheaza.

In noua versiune, tableta vine cu un ecran rezistiv, un procesor de 700MHz Cortex A8 in locul celui de 366 MHz ARM 11, o baterie de 3200 mAh fata de 2100 mAh si un software imbunatatit – un Android Froyo costumizat.

La capitolul dotari, tableta mai include 256 MB memorie RAM, 2 GB memorie, GPRS, Wi-Fi, 2 porturi USB si microSD.

DataWind vrea sa produca 100.000 de tablete din noua generatie.

GadgetReport.ro relata, recent, ca guvernul indian cauta producatori dispusi sa produca tableta, in conditiile in care DataWind nu are capacitatea de a produce milioane de tablete dorite de autoritati.

Ubislate 7 a fost lansata de compania britanica Datawind special pentru piata indiana, la comanda guvernului din aceasta tara care incearca sa popularizeze, astfel, accesul la informatie si internet.