De ce renunţă Yahoo la vechea aplicaţie Yahoo Messenger

Data: 12/06/2016 | Autor: .

yahoo messenger se inchide

Yahoo va închide aplicaţia de desktop Yahoo Messenger începand cu data de 5 august 2016, iar dupa aceasta data utilizatorii actuali nu vor se vor mai putea loga sau trimite mesaje. Messengerul urmează să funcţioneze în continuare în versiunile online, mobil sau direct din Yahoo Mail.

Cu alte cuvinte, vom putea folosi în continuare Messengerul însă într-o variantă cu un nou look, modern, sub forma unei pagini web pe care Yahoo va afişa reclame.

Yahoo explică decizia prin intermediul unei postari pe blogul sau: „In decembrie 2015, am anuntat un nou Yahoo Messenger pentru mobil, web si Yahoo Mail pe desktop, construit pe o noua platforma moderna, ceea ce ofera utilizatorilor o modalitate rapida, frumoasa si inteligenta de a trimite mesaje, fotografii si imagini animate in 1:1 si conversatii de grup. Daca astazi oferim interoperare intre produsul anterior si noul  Messenger, incurajam toti utilizatorii nostri sa finalizeze tranzitia catre noul Yahoo Messenger, pentru ca nu vom mai sustine platforma anterioara de la data de 5 august 2016. Intentionam sa ne concentram eforturile pe noul Messenger”, scrie în declarația oficială Yahoo.

Aplicatia Yahoo Messenger a fost lansata in martie 1998. La inceputul anilor 2000, Yahoo Messenger era extrem de popular, insa ulterior a pierdut teren in fata Facebook Messenger si Whatsapp.

Noul Messenger il puteti descarca de AICI.