DEKALB SMART. Prima aplicaţie de smartphone şi PC pentru fermieri

Data: 7/03/2018 | Autor: .

DEKALB SMART. Prima aplicaţie de smartphone şi PC pentru fermieri

Dekalb a lansat în România platforma digitală DEKALB SMART, care vine în ajutorul fermierilor cu o serie de soluții inovatoare pentru creșterea producției de porumb pe aceeași suprafață. Tehnologia foloșește imaginile din satelit pentru monitorizarea constantă a culturii de porumb, relatează GadgetReport.ro

Cu ajutorul DEKALB SMART, fermierii beneficiază de recomandări privind alegerea hibridului de porumb în funcție de tipul de sol și mediul de cultură, la densitatea optimă pentru a avea profitabilitate maximă.

Cultura este monitorizată constant cu ajutorul imaginilor din satelit, care semnalează apariţia problemelor provocate de diverși factori. Pornind de la consistența vegetației verzi, imaginile din satelit pot semnala probleme precum dezvoltarea neuniformă a culturii, cauzate de factori pedoclimatici, boli, dăunători sau alte accidente, în perioada de vegetație.

Productivitatea culturii poate crește cu până la 30%, arată datele din centrele tehnologice DEKALB.

„Fermierii caută în permanență metode pentru a-și mări productivitatea. Găsirea și dezvoltarea soluțiilor optime fac parte din activitatea zilnică a specialiștilor noștri. Prin utilizarea tehnologiei și a noilor soluții digitale din agricultură, fermierii pot să își maximizeze profitul, să aibă mai multă predictibilitate în privința evoluţiei culturilor, dar și să facă o agricultură sustenabilă. DEKALB SMART vine în întâmpinarea fermierilor și îi ajută să-și eficientizeze tehnologia de cultură și totodată, să îmbunătățească profitabilitatea culturii de porumb. Astfel, suntem prima companie de semințe certificate din România care aduce pe piața autohtonă o soluție personalizată în funcție de nevoile specifice fermierilor”, a declarat Octavian Chihaia, director General al Monsanto România, Bulgaria și Republica Moldova.

Toate informațiile sunt accesibile fermierului pe telefonul mobil, tabletă sau pe calculator.

„Soluțiile SMART optimizează la maximum potențialul hibrizilor DEKALB și al terenului. Practic, această tehnologie ține cont de specificul fiecărui tip de sol existent și oferă soluția personalizată, parcelă cu parcelă. Suntem convinși că avem acum pentru fermierii români cele mai bune soluții pentru creșterea productivității și profitabilității”, a declarat Daniel Stanciu, director Marketing și Strategie al Monsanto România, Bulgaria și Republica Moldova.

Versiunea DEKALB SMART este disponibilă de astăzi și poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu acces la internet, iar aplicația pentru mobil urmează să fie disponibilă în scurt timp. România este printre primele țări europene în care este lansată noua tehnologie.

În România, clienții DEKALB vor putea beneficia de unul dintre cele două pachete ale soluției DEKALB SMART: Freemium și Silver.