Demn de SF! Holoflex, primul telefon holografic flexibil

Data: 10/05/2016 | Autor: .

holoflex gadgetreport.ro

Cercetătorii de la Human Media Lab din cadrul Queen’s University din Canada au anunţat dezvoltarea smartphone-ului Holoflex, primul telefon holografic flexibil din lume. Gadgetul vine să deschidă calea către o nouă revoluţie tehnologică în industria comunicaţiilor, relatează GadgetReport.ro

Holoflex permite utilizatorilor să îndoaie ecranul Full HD (1920×1080 pixeli) şi, astfel, să vadă imagini 3D diferite, în funcţie de perspectivă. Atunci când, de exemplu, vrei să te joci Angry Birds, o să lansezi pasărea prin îndoirea ecranului şi vei simţi că aceasta iese din ecran în timp ce zboară.

Tehnologia permite, totodată, interacţiunea 3D cu obiectele care apar pe ecran. Roel Vertegaal, directorul Queens Media Lab, a declarat că experienţa este una naturală, îndoitul ecranului urmând să devină un obicei absolut uzual, în genul în care folosim în prezent tastatura.

Detalii vedeţi în clipul video de mai jos.

Imaginile redate de ecranul 3D sunt încă rudimentare, având o rezoluţie de 160×104 pixeli, însă, pe viitor, acestea vor deveni tot mai clare, afirmă cercetătorul Roel Vertegaal.

„HoloFlex oferă o nouă metodă de a interacţiona cu telefonul. Putem să îndoim ecranul şi, în funcţie de cum apăsăm pe ecran, să obţinem acţiuni diverse. Tehnologia am denumit-o Z-Input”, afirmă acesta.

ReFlex, demn de Star Trek

GadgetReport.ro relata, recent, că telefoanele flexibile ar putea deveni realitate mai devreme decât ne-am fi aşteptat. Samsung, LG, Sony dar şi alţi producători au prezentat, în ultimii ani, prototipurile unor ecrane şi baterii flexibile, capabile să rescrie din temelii industria gadgeturilor.

Holoflex este al doilea produs lansat de cei de la Human Media Lab după Reflex, un alt gadget cu ecran flexibil.

Gadgetul are un ecran flexibil LG OLED, de 720p, căruia i-au ataşat o serie de senzori şi un procesor capabil să ruleze un sistem de operare Android 4.4. Îndoind ecranul, acesta permite diverse acţiuni, de la activarea unor aplicaţii şi jocuri la întorsul paginilor unei cărţi virtuale.

GadgetReport.ro v-a prezentat, cu ocazia CES 2016, primul display de 18 inchi OLED din lume care poate fi rulat precum o foaie de hârtie. Ecranul flexibil LG, o premieră în materie, ar urma să fie folosit în următorii ani pentru tot felul de dispozitive, de la telefoane la tablete, televizoare, display-uri comerciale etc.

GadgetReport.ro relata, recent, ca ecranele flexibile OLED vor aduce o nouă revoluţie tehnologică.

Ecranele OLED si bateriile flexibile, dezvoltate de toate marile companii, de la Samsung la Apple, LG şi Sony, vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni vrem, ce vor fi “taiate” in magazin la marimea dorita si le vom aplica pe perete, acasa, ca pe tapet.
Vom avea pana si sticle cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre continutul acestora, sfaturi de sanatate etc.

Cum arată viitorul în viziunea LG, vedeţi în clipul video de mai jos.