Samsung Galaxy Note 6. Cel mai spectaculos telefon din istorie

Samsung Galaxy Note 6 gadgetreport.ro

Sud-coreenii de la Samsung pregătesc lansarea, în luna iulie, a phabletului Galaxy Note 6, cel mai puternic telefon construit vreodată. Gadgetul va include un procesor şi o memorie pe care doar laptopurile de top le oferă în standard. Printre altele, smartphone-ul va avea 6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de până la 256 GB, relatează GadgetReport.ro

Galaxy Note 6 va fi primul telefon Samsung care va rula noul sistem de operare Android N.

Samsung Galaxy Note 6 va avea display curbat de 5.8 inchi QHD, Super AMOLED (2560×1440), sensibil la presiune. Potrivit estimărilor din piaţă, Note 6 ar putea fi primul telefon care va face trecerea de la carcasa de sticlă la una dintr-un aliaj de magneziu, ce ar urma să acopere o baterie cu încărcare rapidă, cel mai probabil de 3600 mAh, aceeaşi ca pe Galaxy S7 Edge.

Smartphone-ul ar urma să fie vândut în două versiuni, una cu procesor Exinos şi o alta cu un Qualcomm Snapdragon 823, cu Adreno 530 GPU, 6 GB de RAM în standard şi un spaţiu de stocare de 64/128 GB.

Samsung Galaxy Note 6

Presa sud-coreeană afirmă că Samsung ar putea lansa şi o versiune cu 8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB.

Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi multitasking şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri. Memoria, intrată deja în producţie, permite derularea a până la 45.000 de operaţiuni pe secundă, la 850 MB/s, dublu faţă de cea oferită de cele mai performante SSD-uri.

Nu este exclus ca telefonul să includă camera de 12 MP de pe Galaxy S7 şi, în premieră, portul USB Type C, aşteptat încă de pe seria S7/S7 Edge.

Samsung Galaxy Note 6 va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, USB 3.0, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Senzor de amprentă, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului şi o baterie cu încărcare rapidă, de 3500-4000mAh.

Samsung Galaxy Note 6 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari.

Samsung nu a făcut, bineînţeles, nicio declaraţie oficială despre Note 6, aşa că informaţiile de mai sus trebuie privite ca simple speculaţii.