Demn de SF. Primul automobil condus prin smartphone!

Data: 18/06/2015 | Autor: .

Demn de SF. Primul automobil condus prin smartphone!

Britanicii lucreaza la proiectul unei aplicatii care va permite oricarui sofer sa isi conduca masina personala prin intermediul telefonului. Primul automobil condus prin smartphone este un Range Rover Sport.

Range Rover UK a dat publicitatii un clip video care prezinta modul in care functioneaza aplicatia. Aceeasta permite soferului, printre altele, sa controleze directia si viteza vehiculului, sa semnalizeze si sa depaseasca zonele de teren dificil etc.

Pentru a controla masina, prin bluetooth, soferul trebuie sa isi tina smartphone-ul la o distanta maxima de 3 metri. In plus, pentru siguranta, viteza masinii, in modul de control prin telefon, este limitata la 6.5km/h.
Range Rover vrea sa implementeze in curand si comanda vocala pentru automobile. Prototipul se afla inca in teste. Britanicii nu au anuntat cand vor include aplicatia in dotarile masinilor pe care le produc.

Una dintre problemele principale este cea de securitate. Ganditi-va la situatia in care un hacker, cu un smartphone, ar putea sa preia controlul masinii.