Descoperire incredibilă. Vom putea vedea pe întuneric

Data: 16/01/2021 | Autor: .

O echipă de cercetători din California susţine că a descoperit o metodă care permite oamenilor să vadă foarte bine în întuneric. Experţii i-au indus unui voluntar abilitatea de a vedea la o distanţă de peste 50 de metri, în întuneric total, pentru mai multe ore, cu ajutorul unei substanţe numite Chlorin e6.

Substanţa se găseşte în organismul unor specii de peşti care trăiesc la mare adâncime şi are proprietăţi de amplificare a luminii. Combinată cu insulină şi o soluţie salină, cercetătorii au obţinut o soluţie care poate creşte acuitatea vizuală în condiţii de lumină foarte slabă.

Prima țară din lume care aprobă comercializarea cărnii artificiale. O soluție sănătoasă?

Substanţa Chlorin e6 a fost picurată în sacii conjuctivali ai ochilor, iar de acolo a ajuns la retină.”Am văzut rapid o ceaţă verzui-neagră, iar apoi s-a dizolvat. Am putut vedea apoi mai bine în întuneric”, a declarat voluntarul, unul dintre cercetătorii americani. Interesant este şi faptul că, după aplicarea soluţiei Chlorin e6, nu au apărut efecte secundare.

Expertii spun că invenţia este abia la început, însă primele rezultate arată că tehnica poate furniza amplificarea luminii slabe, în înteriorul ochiului uman.

Cele mai bune routere din 2021 pentru jocuri și streaming online