Prima țară din lume care aprobă comercializarea cărnii artificiale. O soluție sănătoasă?

Data: 3/12/2020 | Autor: .

Singapore a devenit, oficial, prima țară din lume unde poate fi comercializată carnea artificială. Autoritățile au dat undă verde start-upului american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator.

Reuters relatează că Eat Just a primit, în premieră mondială, aprobarea unui organism de reglementare pentru aşa-numita “carne curată”, care nu provine de la animale sacrificate. Aşa-numita “carne curată” este produsă din celule crescute în laborator

.“Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore”, a anunțat firma Eat Just.

Pe fondul îngrijorărilor consumatorilor cu privire la starea de sănătate, bunăstarea animalelor şi mediul înconjurător,  cererea pentru alternative la carnea obişnuită este în creştere. Așa au apărut pe rafturile supermarketurilor şi în meniurile restaurantelor mai multe opţiuni de carne produsă din proteine pe bază de plante, promovate pentru prima dată de firmele Beyond Meat Inc şi Impossible Foods.

Eat Just a anunțat că carnea artificială va fi vândută sub formă de nuggets de pui, urmând ca detaliile cu privire la lansarea produsului să fie anunţate la o dată ulterioară. Anterior însă firma a estimat că fiecare nugget va costa 50 de dolari.

A aparut carnea vegetala. O descoperire revolutionara

A aparut carnea vegetala. O descoperire revolutionara