Casca originală a lui Darth Vader a fost furată

Data: 1/12/2020 | Autor: .

Celebra cască purtată de Darth Vader în Star Wars a fost furată de un american din locul în care era păstrată, la firma Bad Robot Productions, din Santa Monica, California.

TMZ relatează că un bărbat de 38 de ani, Frank Hebert, a fost depistat de camerele de supraveghere în timp ce intra în sediul companiei.

Hoțul a fost prins în flagrant în timp ce încerca să fugă cu mai multe obiecte printre care și casca lui Darth Vader.

Existenţa ,,forţei’’ din Star Wars, dovedită ştiinţific. Tehnologiile din Războiul Stelelor devin realitate

 

Bărbatul a fost reținut, iar bunurile returnate companiei înființată de celebrul regizor J.J. Abrams.

Despre Darth Vader, GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că Dave Prowse, sportivul care devenit actor, cunoscând succesul după ce l-a jucat pe Darth Vader în trilogia originală Star Wars, s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani.

„Fie ca Forța să fie cu el pentru totdeauna!”, a spus agentul său, Thomas Bowington, care a făcut anunțul trist, fără să dea amănunte despre cauze.

Dave Prowse, culturist de profesie, a fost distribuit în rolul lui Darth Vader datorită fizicului său impresionant, măsurând 1,98 m înălțime și cântărind 118 kilograme.

Regizorul George Lucas îl remarcase încă din 1971, în filmul „Portocala Mecanică”, unde acesta jucase un rol de bodyguard. Prowse a fost chemat la o audiție pentru rolurile lui Darth Vader și Chewbacca, în primul film Star Wars din trilogia veche, din 1977: „Episodul IV – O Nouă Speranță”.

Sportivul l-a ales pe Vader în locul lui Chewbacca pentru că „întotdeauna îți rămân în memorie băieții răi”.

Pentru că accentul său britanic nu se potrivea cu personajul, vocea lui Vader a fost dublată de actorul James Earl Jones.

Star Wars: The High Republic. Primele imagini din noua saga Războiul Stelelor

Fabulos! Cum ar arăta Darth Vader într-o viaţă obişnuită

Fabulos! Cum ar arăta Darth Vader într-o viaţă obişnuită