Cele mai bune routere din 2021 pentru jocuri și streaming online

Dacă petreci mult timp jucând cele mai tari jocuri online sau dacă te uiți la transmisiuni live, pe internet, mai mult ca sigur te-ai confruntat cu problemele de conectivitate. Rețeaua cade când îți e lumea mai dragă. Asta se întâmplă pentru că, și dacă aveți o viteză de internet bună, este posibil ca routerul să nu performeze la standardele din 2021.

De ce aveți nevoie de un router special?

Routerele de astăzi, specializate în jocuri online și streaming, sunt ca niște minicomputere care gestionează și optimizează fluxurile de date pentru ca semnalul să ajungă, wireless, la tine fără niciun fel de pierderi.

Un router bun poate face diferența când vine vorba de un joc precum Call of Duty, jucat live pe internet, sau dacă vrei să te uiți la un concert online, transmis live.

Ce ar trebui să căutați într-un nou router?

Înainte să cumpărați un router nou, gândiți-vă la ce o să îl folosiți. Fiecare dispozitiv de acasă – fie că este vorba de un telefon, tabletă, televizor sau dispozitive smart-home precum Alexa și Google Home – preia lățimea de bandă de la router. Cu cât routerul este mai performant, cu atât va știi să gestioneze fluxurile de date în așa fel încât să transmită internetul la un nivel optim de viteză și calitate, atunci când ai cu adevărat nevoie.

Un sfat important. În 2021, dacă vă cumpărați un router, asigurați-vă că are un procesor de măcar 1,5 Ghz, Wi-Fi 6 și tehnologia Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO) pentru transmiterea mai rapidă a datelor pe canale de până la 160Hz. De asemenea,asigurați-vă că are cel puțin patru porturi LAN gigabit, cel puțin un port USB și o securitate bună.

Cele mai bune routere, cu un preț calitate optim

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500

Puterea și performanța vin ambalate într-un pachet elegant.

 • Viteza:AC2600
 • Procesor:Dual-core 1,7 GHz
 • Caracteristici:Netduma OS, Dynamic Frequency Selection (DFS)

Nighthawk Pro Gaming XR500 este un router optimizat pentru gaming, astfel încât să reducă ping-ul și lag-ul pe Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, PC şi alte dispozitive mobile.

NETGEAR Nighthawk Pro Gaming XR500 dispune de o interfaţă ce ruleaza pe DumaOS, un sistem de operare special creat pentru a oferi o experienţă de gaming online imbunătăţită. Odată cu explozia în popularitate a jocurilor precum Fortnite, Apex Legends şi PUBG, Nighthawk Pro Gaming Dashboard, folosit de toate produsele din gama Nighthawk Pro Gaming, prioritizează viteza de internet, oferind utilizatorilor o experiență complet personalizabilă, cu un gaming online mai rapid, un stream mult mai stabil şi un lag redus considerabil.

Experienţă de joc optimizată – Reduce dramatic lag-ul prioritizând jocurile online. Cu ajutorul opţiunii de Geo Filtering poate controla lag-ul, reducând distanţa către serverele jocului sau către alți jucători. Foloseste Quality of Service (QoS) pentru a prioritiza dispozitivele de gaming și pentru a aloca lațimi de bandă diferite pentru fiecare dispozitiv conectat. Controlează vitezele maxime de upload și download ale fiecarui dispozitiv pentru a elimina lag-ul în timp ce te joci.

  Gaming Dashboard – Modifică cu ușurința fiecare aspect al conexiunii pentru a stabiliza ping-ul, reduce lag-ul și pentru a asigura calitatea conexiunii locale. Oferă opţiunea de a verifica ce dispozitive ocupă cea mai multă lațime de bandă și ce aplicații ar putea cauza lag.

Conectivitate prin fir și wireless – Este echipat cu patru porturi Gigabit Enthernet LAN, ideale pentru gaming online și streaming de calitate, plus un port WAN 802.11ac pentru viteze bune pe conexiunea fără fir.

 Compatibil cu multe sisteme de gaming – Funcționează cu PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, dispozitive mobile și mai multe.

Routerul îl puteți cumpăra de pe acest LINK

Linksys WRT32X

Router wireless Linksys WRT3200ACM, AC 3200, MU-MIMO, Gigabit

Performanță wireless excelentă.

 • Viteza:AC3200
 • Procesor:Dual-core 1,8 GHz
 • Caracteristici:Antene detașabile, patru porturi LAN gigabit, formare fascicul, MU-MIMO

Nu este nevoie să cheltuiți foarte mulți bani pentru o performanță wireless excelentă, iar acest router este cel mai bun exemplu.

Echipat cu tehnologiile Tri-Stream 160 si MU-MIMO, acest router open-source asigura viteze dual-band WiFi extrem de rapide si fara intreruperi pentru dispozitive multiple in acelasi timp.

Echipat cu tehnologia inovativa Tri-Stream 160, routerul WRT3200ACM asigura viteze WiFi extrem de rapide, fara pic de lag.

Indisponibila pe celelalte routere, aceasta tehnologie dubleaza efectiv latimea benzii de 5GHz pentru a spori puterea activitatilor cu date de dimensiuni mari cu viteze WiFi ultra rapide de 2.6 Gbps.

Certificarea Dynamic Frequency Selection (DFS) de la FCC nu numai ca permite operarea la 160MHz care activeaza Tri-Stream160, dar si tripleaza canalele disponibile la 80MHz, astfel incat routerul sa poata opera in cel mai curat spatiu aerian in care celelalte routere WiFi nu au acces.

Routerul il puteti cumpăra de AICI.

TP-Link Archer C5400X

Cu viteze solide, autonomie excelentă, capabilități Alexa și protecție malware încorporată, acest router este o opțiune excelentă.

 • Viteza:AC5400
 • Procesor:Quad-core 1,8 GHz, plus trei coprocesoare
 • Caracteristici:Asistență Alexa, suport WiFi mesh, opt antene detașabile, opt porturi LAN gigabit.

Cand joci la cele mai inalte standarde, este necesar sa ai putere de procesare impresionanta. Quad-core inseamna putere. Cu un CPU quad-core de 1,8 GHz pe 64 de biti, cu trei co-procesoare si 1 GB RAM, Archer C5400X ofera puterea bruta necesara pentru a executa perfect orice serviciu si aplicatie, pentru a inlatura latenta si pentru a oferi un joc fara probleme.

Lucrezi de acasă? Cum să ai un semnal Wi-Fi mai bun, un internet mai rapid

Motorul optimizat dinamic identifica automat traficul de jocuri pentru a iti oferi avantajul tactic in timpul raidurilor stranse, intalnirilor PvP si meciurilor pentru clasament. Atunci cand nu participi la jocuri sau faci streaming, poti viziona filme 4K.

Viteza rapida a Wi-Fi-ului

Fii in mijlocul actiunii cu vitezele incredibile ale routerul Tri-Band Wi-Fi  AC5400 pe benzile de 2,4 GHz (1000 Mbps) si doua benzi de 5 GHz (2167 Mbps). Trei benzi Wi-Fi faciliteaza eficientizarea retelei tale si ramai in competitie pana la sfarsitul luptei.

Dedica o singura banda traficului de jocuri, in timp ce pe celelalte doua ofera Wi-Fi de mare viteza pentru restul locuintei tale. Sau permite tehnologiei Smart Connect sa aleaga cea mai buna banda Wi-Fi pentru fiecare dispozitiv, conducand in mod inteligent la performante maxime.

Routerul il puteti cumpăra de AICI.

ASUS RT-AX88U

Un router WiFi 6 excelent, cu funcții complete.

 • Viteza:AX6000
 • Procesor:Quad-core 1,8 GHz
 • Caracteristici:Suport WiFi 6, software de analiză a traficului, opt porturi LAN gigabit, două porturi USB 3.1

Ți-ai cumpărat un smart TV OLED sau QLED, stai pe Netflix pe 4K, mai ai și unul-două PC&laptopuri în casă și 2-3 smartphone-uri conectate la wi-fi și simți că internetul merge tot mai prost? Cel mai probabil ai router vechi, care nu mai face față gadgeturilor tale. Este momentul să îl schimbi, iar dacă vrei un router care să îți asigure o performanță de top, cel puțin 3-4 ani de acum încolo, GadgetReport.ro îți recomandă ASUS RT-AX88U, un router pe noul standard dual-band WiFi 802.11ax, pregătit pentru Wi-Fi 6.

ASUS RT-AX88U este un router puternic, bine dotat, care va face față, cu siguranță, tuturor provocărilor. Îl folosim de 6 luni și, în acest timp, a reușit cu succes să gestioneze 3 smart TV-uri, un PC, trei laptopuri și 2 smartphone-uri conectate simultan, pe wireless, fără să înghețe niciodată.

N-am avut niciodată freeze-uri în Netflix și nici pe programele IPTV, iar în privința vitezei de transfer, ASUS RT-AX88U a optimizat fluxurile de date în așa fel încât am avut o bandă optimă pentru filme sau jocuri și semnal constant și stabil pentru telefoanele Galaxy S10 5G și Note 10+, ambele compatibile cu standardul Wi-Fi 6.

De ce este important acest nou protocol? Pentru că noul standard Wi-Fi 6 (WiFi 802.11ax) oferă o viteză cu 40% mai mare decât Wi-Fi 5 (Wi-Fi ac), astfel că transferul de date este semnificativ mai bun, atât pe banda de 5GHz cât și pe 2.4Ghz.

Wi-Fi 5 a adus standardul MIMO (Multiple In and Multiple Out), o tehnologie care permite unei antene AP să „vorbească” simultan cu mai multe dispozitive. Wi-Fi 6 oferă o variantă îmbunătățită a acestuia, MU-MIMO (Multiple User Multiple In și Multiple Out), care permite AP să poată comunica simultan cu mai multe dispozitive în același timp.

ASUS RT-AX88U este unul dintre puținele routere de pe piață care include acest nou standard, la un preț semnificativ mai mic decât celelalte.

n teorie, routerul ASUS RT-AX88U este capabil de o viteza totala de circa 6000Mbps — 1148Mbps in banda de 2.4GHz si 4804Mbps in cea de 5GHz — RT-AX88U este de 2.3X mai rapid decat routerele dual-band 802.11ac 4×4. Bineînțeles, nu vei prinde asemenea viteze pentru că furnizorii de internet prin cablu abia dacă trec de 1000 Mbps.

CUMPĂRĂ  ASUS RT-AX88U  LA CEL MAI BUN PREȚ DE AICI

Dincolo de acest protocol, care asigură cea mai bună viteză posibilă pentru gadgeturile tale, routerul celor de la Asus vine și cu o aplicație dedicată, gratuită, care îți permite, printre altele, să gestionezi laptopurile, telefoanele, televizoarele și celelalte gadgeturi conectate și, foarte important, include un protocol de securitate foarte bun, care îți va proteja rețeaua de atacurile hackerilor.

Ne-a plăcut și faptul că poți lega la router, prin mufa USB 3.0, un SSD sau un hard-disk extern și să salvezi astfel filme, seriale, jocuri direct în rețea. În plus, ASUS RT-AX88U se conectează optim la orice imprimantă prin fir sau wi-fi, astfel că vei putea să printezi de pe telefon sau laptop orice document.

ASUS RT-AX88U. STABIL ȘI INTELIGENT

Configurarea routerului este foarte simplă. Doar introduci cablul de internet în mufa dedicată, descarci aplicația pe telefon și, odată conectată, în câțiva pași vei putea să ai internet wireless la cea mai bună viteză posibilă, bineînțeles în funcție de abonamentul pe care îl ai.
Routerul își gestionează singur dispozitivele conectate sau le poți seta manual, unele pe 5Ghz, altele pe 2,4 Ghz, în funcție de cum îți dorești.

Ne-a plăcut și funcția de protecție pentru copii, astfel că vei putea seta din router accesul copiillor la internet.

Routerul ASUS RT-AX88U primește actualizări software periodice pe care le instalezi tot din aplicație.

În ceea ce privește semnalul, ASUS RT-AX88U se descurcă remarcabil într-un apartament sau birou. Am prins semnal optim și la 20 de metri distanță de router, asta pentru că antenele sunt performante și oferă un semnal stabil, indiferent de obstacolele din cale (pereți, mobilier etc.)

Cum sa ai un semnal mai bun de internet in casa. 10 sfaturi esentiale

ASUS RT-AX88U. UN ROUTER PENTRU VIITOR

Dacă ai un smartphone cu WiFi 802.11ax (seria Galaxy S20, Note 20) sau un laptop cu acest protocol, ASUS RT-AX88U îți va oferi cea mai bună performanță. Spuneam că este un router pentru viitor pentru că, de acum încolo, majoritatea telefoanelor, smart TV-urilor și laptopurilor ce vor fi lansate vor include Wi-Fi 6, astfel că investiția va fi una cu bătaie lungă, pentru cel puțin 3-4 ani de acum încolo.

În esență, chiar dacă vei da puțin mai mulți bani decât pe un router cu WiFi 802.11ac, achiziția va fi una mai bună pe viitor. Vei dori cu siguranță ca pe toate gadgeturile pe care ți le cumperi să ai viteza maximă posibilă, indiferent că te uiți la un film 4K sau te joci în rețea, pe internet.

Dacă vrei să afli detaliile tehnice și cel mai bun preț, intră pe acest LINK.

Steam prezintă lista celor mai populare jocuri din 2020