Dejecțiile umane conțin aur, titan și platina. Tehnologia care va schimba mersul la WC

Data: 16/01/2021 | Autor: .

Cercetatorii de la American Chemical Society (ACS) au ajuns la concluzia ca dejecțiile umane valoreaza miliarde de dolari, putand fi folosite in energie, agricultura si, mai nou, in extractia metalelor nobile precum aurul, titanul si platina! Altfel spus, atunci cand tragem apa la WC, pare ca lasam in urma o adevarata comoara.

Cercetatorul Kathleen Smith a prezentat la National Meeting & Exposition of the American Chemical Society (ACS) un studiu care arata ca dejecțiile adunate de la un milion de americani contin metale (incluzand aur, argint, titan, zinc etc.) ce valoreaza aproape 13 milioane de dolari.

Illumibowl. Îţi transformă WC-ul în discotecă!

Daca luam in calcul ca populatia Statelor Unite reprezinta 320 de milioane de oameni, rezulta o adevarata comoara pe care expertii cauta acum metode pentru a o exploata.

Cinci informații incredibile despre smartphone-ul din buzunar

In prezent, Kathleen Smith lucreaza impreuna cu U.S. Geological Survey pentru a stabili in ce masura extragerea metalelor rare este posibila si care ar putea fi tehnologia care ar putea transforma rahatul in bani.

Datele adunate pana acum arata ca exista o diferenta intre deseurile produse de oameni, si asta in functie de zona in care locuiesc, de clima si de gradul de poluare.

WC-ul, locul preferat de stat pe Facebook?

 

Interesant este si faptul ca exista deja o companie, Janicki Omniprossor, care a trecut la fapte si care dezvolta o tehnologie care va trasforma deseurile umane in apa potabila si electricitate. Cu ajutorul unei pompe conectate la reteaua de canalizare si, bineinteles, cu o serie de filtre speciale, deseurile sunt transformate in numai 5 minute in apa curata.

Dacia D6 Estafette. Cum arăta cea mai rară Dacie din istorie