Descoperire istorica! Arheologii au gasit Santa Maria, corabia fantoma a lui Columb(VIDEO)

Data: 13/05/2014 | Autor: .

santa maria

Dupa 521 de ani, arheologii cred ca au gasit epava legendarei corabii Santa Maria, cu care Cristofor Columb a descoperit “Lumea Noua”. Resturile acesteia se afla pe fundul marii, in apropiere de coastele statului Haiti.

Seful expeditiei, Barry Clifford, a declarat pentru The Independent ca primele date arata dovezi clare si concrete ca epava de pe fundul oceanului este cea a Santei Maria.

In 1492, Columb a plecat cu trei corabii peste Ocean, Niña, Pinta si Sata Maria. Primele doua s-au intors in Spania, insa Santa Maria a disparut fara urma.

Pentru a gasi corabia fantoma, cercetatorii au petrecut mai bine de doi ani cautand prin arhivele spaniole si cele din America de Sud, incercand sa puna cap la cap, ca intr-un puzzle, datele oficiale si cele trecute in jurnalul lui Columb.

Asa au ajuns la locul in care au descoperit epava. Sa o scoata din ocean va fi insa o misiune dificila pentru ca mare parte din corabie este ingropata in nisip.

Exploratorii incearca acum sa gaseasca cea mai buna solutie tehnica pentru a excava fundul marii in asa fel incat sa nu deterioreze corabia de acum 500 de ani.

Odata scoasa din ocean, ar urma ca nava sa fie expusa intr-un muzeu din Haiti.

Mai multe detalii despre corabia Santa Maria aflati de aici.

Urmariti mai jos un reportaj History Channel despre fascinanta calatorie a lui Columb in “Lumea Noua”.