Descoperire științifică. Cum arată Apolemia, cel mai lung animal din lume

Cercetătorii de la Western Australian Museum, Curtin University, Geoscience Australia, Scripps Institution of Oceanography și Schmidt Ocean Institute au descoperit, pe fundul Oceanului Indian, cel mai lung animal din lume, botezat Apolemia, relatează GadgetReport.ro

Oameni de știință au descoperit, în zona Canoanelor Ningaloo, din largul coastei Australiei de Vest, peste 30 de specii noi de vietăți care trăiesc la peste 4500 metri adâncime.

Printre acestea se află Apolemia, un sifonofor cu o lungime de 47 de metri, în fapt o colonie plutitoare de creaturi minuscule numite zooide. Potrivit cercetătorilor, aceste zooide acționează aproape ca celulele dintr-un organism mai mare, având funcții specializate precum captarea și digerarea alimentelor, reproducerea și propulsia.

Precedentul record de lungime era deținut de o balenă albastră, de 30 de metri.

Printre celelalte 29 de specii descoperite de cercetători, cu ajutorul unui robot ROV SuBastian, se remarcă un calamar uriaș, o serie de ,,castraveți’’ de mare cu coadă lungă și alte moluște, barnacele și homarii ghemuitori.  ROV a descoperit și un hidroid uriaș roșu strălucitor, cu o înălțime de peste 1 metru.

Expediția a durat mai bine de 180 de ore, timp în care cercetătorii au efectuat peste 20 de scufundări. Rezultatele vor fi prezentate în cadrul unui simpozion special ce va avea loc, după pandemie, la Muzeul Australiei de Vest.

Câteva dintre cele mai importante specii descoperite le puteți vedea în videoclipul de mai jos.