Descoperire uluitoare pe Marte. Poarta construită de extratereștri?

Data: 12/05/2022 | Autor: .

Descoperire uluitoare pe Marte. Poarta construită de extratereștri?

Pe internet fac furori o serie de imagini spectaculoase, surprinse de roverul Curiosity pe Marte, care prezintă ceea ce pare să fie o fisură într-o stâncă. Unii entuziaști spun că ar fi vorba de o poartă, de o cale artificială către un spațiu interior, un posibil semnal al existenței extratereștrilor.

Fotografiile au fost publicate sâmbătă, 9 mai, pe site-ul oficial al NASA. Savanții nu au oferit mai multe detalii.

Potrivit site-ului de fact-checking Snopes.com, „deși pe internet s-a propagat ideea că în imagini apare o „poartă”, reprezentanții Jet Propulsion Laboratory din cadrul NASA au declarat pentru Snopes că ceea ce apare de fapt în imagini este o simplă fisură în stânca marțiană„, relatează sursa citată.

Au ajuns deja oamenii pe Marte? Misterul din craterul Airy-O

Încă din 2012, când a fost inițial trimis de către NASA pe Marte, roverul Curiosity trimite în mod frecvent imagini spectaculoase pe Pământ pentru a afla mai multe despre atmosfera și condițiile Planetei Roșii.

„Când am început să planificăm misiunea în această dimineață, am avut o priveliște frumoasă asupra micuței margini din fața noastră, numită „The Prow”, care arată niște straturi uimitoare”, spun reprezentanții NASA.

Descoperire pe Marte: un obiect extraterestru care arată ca o floare!

Există apă pe Marte! O descoperire uriașă făcută de ExoMars Trace Gas Orbiter