DeX Pad. Noutatea adusă de noul smartphone Samsung Galaxy S9

Data: 19/01/2018 | Autor: .

DeX Pad. Noutatea adusă de noul smartphone Samsung Galaxy S9

Noul smartphone Samsung Galaxy S9, pe care sud-coreenii îl vor lansa la finele lunii februarie, la Mobile World Congress de la Barcelona, va include un nou accesoriu, un DeX Pad, care va înlocui DeX Station-ul lansat anul trecut, pe generaţia S8, relatează GadgetReport.ro

DeX Pad-ul va permite utilizatorilor să folosească smartphone-ul pe post de desktop, cu ajutorul unui monitor sau tv, prin intermediul unui touchpad dedicat. La DeX Station-ul lansat anul trecut, era nevoie de o tastatură şi un mouse.

„ Cu DeX Pad-ul, la fel ca touchpad-ul de pe un laptop, vom putea controla funcţiile telefonului, astfel încât experienţa multimedia va fi una superioară celei oferite de DeX Station”, au declarat surse oficiale, citate de Sammobile.

DeX Pad va fi vândut, cel mai probabil, la un preţ de 150 de euro. Nu este exclus ca, la fel cum a procedat cu DeX Station în cazul S8, să-l ofere gratuit la pachet cu noul smartphone Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9 și S9+ vor fi prezentate la MWC, în cadrul unui eveniment care va avea loc pe 26 februarie şi vor ajunge în magazine pe 16 martie.

Legat de prețuri, încă nu există informații clare însă, cel mai probabil, Galaxy S9 va costa 850-950 euro, în timp ce Galaxy S9 Plus îl vom vedea la un tarif similar cu iPhone X, între 999 și 1200 euro

Samsung Galaxy S9 va fi disponibil în două versiuni, cea clasică de 5,8 inchi și una de 6,2 inchi (S9+), ambele urmând să beneficieze de un ecran posibil 4K și de o tehnologie S-AMOLED, denumită „Sunflower”, care va face imaginile și culorile mai reale, dincolo de accentul și contrastul câteodată mult prea puternice oferite de Samsung pe flagship-urile din ultimii ani.

Galaxy S9 va fi propulsat, ca de obicei, de două procesoare diferite, în funcție de piețele în care va fi vândut, Qualcomm Snapdragon 845 respectiv un Exynos 9810 despre care surse din piață afirmă că ar putea fi primul procesor neural Samsung, similar modelului A11 Bionic dezvoltat de Apple și Kirin-ului 970 de la Huawei.

Noul procesor ,,made by Samsung” va furniza puterea necesară pentru ca telefonul să se descurce cu experiența 4K și, de asemenea, să fie mai ușor de folosit mai ales în aplicațiile de realitatea virtuală, domeniu în care Samsung își pune mari speranțe.

Tactate la 2,8-3,4 Ghz, procesoarele vor rula, împreună cu 6-8 GB de RAM, sistemul de operare Android 8.0, lansat deja de Google pe smartphone-urile Pixel 2 si XL. Vom avea, bineînțeles, o suită de aplicații dedicate, printre care și o nouă versiune a asistentului virtual Bixby.

O noutate semnificativă adusă de Galaxy S9 o va reprezenta modemul Cat 18 LTE cu suport 6CA, care va permite transferul de date la viteze de până la 1,2Gbps. Asta va însemna că, în funcție de performanțele rețelei de internet, vom putea transfera, de exemplu, un film în numai câteva secunde, iar pe ansamblu, experiența online va fi una fără întreruperi, chiar și în cazul vizionării unor clipuri 4K.

În ceea ce privește partea de foto&video, Samsung va continua experiența dual-camera, cu senzori de 12 MP pe spate și de 8 MP pentru selfie, cu o îmbunătățire semnificativă la nivel de focus și unghiuri de captare a imaginii, alături de mai multe opțiuni de fotografiere, similare cu experiența iPhone X.

Un alt aspect important al telefonului Galaxy S9 îl va reprezenta bateria, care ar urma să aibă 3500 mAh pentru S9 și 3850 mAh pentru S9+, iar noii acumulatori să beneficieze de un nou sistem de încărcare wireless despre care se spune că va oferi 50% autonomie în numai 10 minute de charging.