DOOGEE Y100X. Telefonul chinezesc de 300 lei cu cameră de selfie cu flash

Data: 5/01/2016 | Autor: .

DOOGEE Y100XDacă vreţi să vă cumpăraţi un smartphone cu Android şi pe care să-l folosiţi pentru convorbiri, jocuri, filme şi Facebook, vă prezentăm astăzi două telefoane ieftine şi cu dotări optime, fără pretenţii de flagship. DOOGEE Y100X şi fratele său mai mare, DOOGEE Y100 Plus, costă 72 respectiv 120 dolari!

Varianta de bază, DOOGEE Y100X, oferă la preţul de aprox. 288 lei, dotări destul de bune, car fac ca sistemul de operare Android 5.0 să ruleze fără întreruperi pe ecranul de 5 inchi HD.

Telefonul are un profil interesant, subţire, display-ul având marginile rotunjite ( 2.5D Corning Gorilla Glass Screen) şi fiind prins într-o carcasă cu margini metalice şi capac din policarbonat care îl face să nu îţi alunece din mână.

Telefonul are un procesor Quad Core MTK6582, tactat la 1.3GHz, care rulează împreună cu 1 GB de RAM şi cu o placă video Mali-T720. DOOGEE Y100X are un spaţiu de stocare de 8 GB, extensibil prin card până la 32 de GB.

DOOGEE Y100X camera cu blitzLa capitolul foto&video, telefonul oferă o cameră de selfie de 5 MP, cu flash – o dotare pe care nu o întâlneşti nici la telefoanele de top, şi o alta principală, de 8 MP, cu stabilizare optică şi flash.

Foarte interesantă este suita de aplicaţii software. Cu ajutorul lui Xender, poţi transfera muzică şi fotografii de la un telefon la altul fără wi-fi, cu aplicaţia Wake Gesture porneşti telefonul cu o dublă apăsare pe ecran, iar cu Smart Gesture îţi poţi seta diverse aplicaţii care să pornească când faci un anumit semn cu degetul pe ecran.

DOOGEE Y100X este, bineinteles, dual-sim, adică îi puteţi pune două cartele de telefon, şi are o baterie de 2200 mAh, capabilă să-i asigure 24 de ore de autonomie. Îl puteţi cumpăra la 72,79 dolari de la magazinul online Everbuying.net.

Iar dacă vă doriţi un ecran mai mare şi chiar mai performantă, puteţi alege versiunea de 5,5 inchi, DOOGEE Y100 Plus.

Pentru noua generaţie Doogee Y100 Plus, chinezii au optat pentru un procesor optimizat, un quad-core pe 64 biti, MTK6735, care lucrează împreună cu 2 GB de RAM şi o placă video Mali T720. DOOGEE Y100 Plus are un spaţiu de stocare dublu, de 16 GB, extensibil prin card.

dogeeDoogee Y100 Plus excelează însă la capitolul foto-video, cu cele două camere SONY, de 13 MP respectiv 8 MP (pentru selfie), cu flash light şi autofocus. Software-ul acestora include tot felul de filtre care elimină orice problemă, de la riduri la acnee, cresc luminozitatea pielii şi redistribuie luminozitatea în aşa fel încât fotografiile să arate mult mai bine.

Telefonul este 4G, rulează Android 5.1, are wi-fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 şi este, bineinteles, capabil sa utilizeze doua cartele de telefon în acelaşi timp (dual-sim).

Foarte interesante sunt şi celelalte facilităţi, precum deblocarea cu o dubla apăsare pe ecran, software-ul de sharing Xender şi faptul că permite rularea imaginilor Picture in Picture (PIP).

Şi la capitolul autonomie, chinezii au evoluat cu noul Doogee Y100 Plus. Acesta beneficiază de un acumulator de 3000 mAh, faţă de 2200 de pe generaţia anterioară, capabil să se încarce în modul rapid şi să ofere o utilizare de 550 de ore in stand-by şi 35 de ore în convorbire.

Doogee Y100 Plus îl puteţi cumpăra la preţul de 120 de dolari, de pe Everbuying.net. Site-ul este unul serios şi livrează fără probleme în România.