Dovedit ştiinţific: Cum eviţi depresia şi devii optimist

Data: 4/10/2016 | Autor: .

Dovedit ştiinţific: Cum eviţi depresia şi devii optimistTe-ai săturat de viaţa de robot, de jobul stresant, te-ai plictisit de ceea ce faci şi cu cine eşti? S-ar putea să suferi de depresie. O boală tot mai frecventă în ziua de azi, despre care psihologii spun că acţionează tăcut şi care poate avea efecte foarte grave pentru sănătate, relatează GadgetReport.ro

Cum eviţi depresia, cum reuşeşti să fii din nou optimist, să ai chef de viaţă, de distracţie?

În primul rînd, spun psihologii, trebuie să uiţi de negativism! Dacă o să te lamentezi că n-ai nicio şansă să îţi meargă mai bine, că nu poţi fii fericit, încearcă să elimini gândurile negre. Şterge cu buretele tot ce a fost până acum şi gândeşte-te cu optimism, la viitor. Caută bucuria în lucrurile mici.

Deschide ochii la ceea ce se întâmplă în jurul tău! Sunt momente în care suntem atât de preocupaţi de ceea ce facem, încât uităm să privim adevărata realitate! Vei descoperi oameni, locuri, fapte, ponturi care te vor ajuta să trăieşti mai bine. Priveşte oamenii în ochi, ascultă-i, încearcă să-i înţelegi, să-i ajuţi, şi vei fi, cu siguranţă, răsplătit pe măsură.

giphy

Atunci când îţi faci planuri, nu îţi pune obiective imposibile. Nu e rău să duci ambiţia la extremă, să vrei totul, însă e bine să ai planuri rezonabile. Mai bine să îţi stabileşti obiective mici, dar tangibile, decât să ajungi să trăieşti deziluzii.

Dacă, de exemplu, ţi-ai pus în plan să mergi de trei ori la sală pe săptămână, îţi garantez că la un moment dat nu te vei putea ţine de program. Aşa că mai bine impuneţi să mergi de câte ori ai timp liber. Sfatul e valabil pentru orice tip de activităţi.

Ideea, în general, este să foloseşti paşii mici, dar siguri, în tot ceea ce faci. De exemplu în carieră. Dacă vrei să câştigi mai bine, nu te duce şi cere vehement asta angajatorului. Încearcă, prin acţiunile tale zilnice, prin muncă şi studiu, să îi câştigi treptat încrederea şi să devii un angajat de bază.

Şi mai avem un sfat. Nu uita să ieşi în oraş, să te distrezi. Mergi la film, la teatru, în club, distrează-te cât mai mult şi caută să descoperi viaţa cu alţi ochi. Optimist şi încrezător în viitor.