Dovedit ştiinţific. Cum scapi de efectele vremii schimbătoare

Data: 10/10/2016 | Autor: .

Dovedit ştiinţific. Cum scapi de efectele vremii schimbătoare

Vremea îşi cam face de cap! Ploile, schimbările bruşte de temperatură fac ca starea noastră de spirit să evolueaze oscilant, la extreme. Te simţi obosit/ ă, n-ai chef de nimic, îţi vine să îţi iei câmpii? Cum scapi de efectele vremii schimbătoare? Urmează sfaturile medicilor, citate de GadgetReport.ro

Primul sfat şi cel mai important, primit de la medici, este să te odihneşti atunci când ai timp. Un episod de somn de 8 ore este absolut esenţial pentru corpul uman care face eforturi să se adapteze fluctuaţiilor vremii.

Treci la masă! Mănâncă bine, sănătos, regulat. Vitaminele sunt esenţiale, la fel şi proteinele. Aşa că o friptură bună, o salată de roşii sau de castraveţi, un pahar de lapte sau iaurt nu trebuie să lipsească din alimentaţie, în această perioadă.

Dacă te simţi obosit din cauza vremii schimbătoare, încearcă să iei nişte vitamine. Iar vitamina C este cea mai importantă. O găseşti în diverse formule, în farmacii. N-ar strica şi o combinaţie plină de energie – stoarce nişte lămâi într-o cană alături de două-trei portocale şi dacă o să bei sucul, îţi garantăm că vei simţi efectele pozitive.

Îmbracă-te cu mai multă atenţie. Confortul personal este esenţial pentru a trece cu bine peste vremea schimbătoare. Nici prea înfofolit, nici prea dezbrăcat, caută astfel cea mai bună variantă ca nici să nu transpiri şi să răceşti, dar nici să suferi de frig.

Ieşi la aer curat! Stai o zi întreagă la birou, la aerul condiţionat? Ieşi cât mai des şi ia o porţie de aer curat. Plimbările pe jos în această perioadă sunt absolut esenţiale pentru a nu suferi de vremea schimbătoare de octombrie.

Sportul înseamnă sănătate! Dacă vrei să scapi de efectele vremii schimbătoare, mergi la sală, trage de fiare, aleargă, bate mingea. Indiferent ce faci, încearcă să te mişti cât mai mult, să consumi energie, să transpiri şi să îţi menţii tonusul fizic la un nivel ridicat.