Dupa XP si Vista, Microsoft ingroapa si Windows 7

Data: 25/09/2014 | Autor: .

microsoft-windows-7-box1

Inainte de lansarea noului sistem de operare Windows 9 Threshold, Microsoft anunta ca, incepand cu 31 octombrie 2014, va opri distributia catre partenerii sai a sistemului de operare Windows 7.

Miscarea companiei americane face parte dintr-o strategie pentru a mari vanzarile versiunii Windows 8, care sunt sub asteptari. Astfel, din anul 2012, cand a fost lansat sistemul, doar 13,4% dintre utilizatorii de PC-uri folosesc Windows 8 sau 8.1, relatează  Tech Radar.

In comparatie, Windows 7 ruleaza pe 51,2% dintre calculatoarele din intreaga lume, iar Windows XP detine un procent de 23,89%.

Magazinele isi vor putea lichida stocurile de Windows 7 Home Basic, Home Premium sau Ultimate, la un pret promotional ce urmeaza sa fie anuntat.

Microsoft a dezvaluit la inceputul acestui an ca isi va incheia suportul sau gratuit privind update-urile de securitate ale sistemului Windows 7 incepand cu data de 21 ianuarie 2015.

Microsoft va gazdui saptamana viitoare un eveniment anuntat a se desfasura la San Francisco, unde ar putea dezvlui noi detalii despre viitorul sistem de operare Windows 9, care va dispune de meniul de start reproiectat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.