Dupa XP si Vista, Microsoft ingroapa si Windows 7

Data: 25/09/2014 | Autor: .

microsoft-windows-7-box1

Inainte de lansarea noului sistem de operare Windows 9 Threshold, Microsoft anunta ca, incepand cu 31 octombrie 2014, va opri distributia catre partenerii sai a sistemului de operare Windows 7.

Miscarea companiei americane face parte dintr-o strategie pentru a mari vanzarile versiunii Windows 8, care sunt sub asteptari. Astfel, din anul 2012, cand a fost lansat sistemul, doar 13,4% dintre utilizatorii de PC-uri folosesc Windows 8 sau 8.1, relatează  Tech Radar.

In comparatie, Windows 7 ruleaza pe 51,2% dintre calculatoarele din intreaga lume, iar Windows XP detine un procent de 23,89%.

Magazinele isi vor putea lichida stocurile de Windows 7 Home Basic, Home Premium sau Ultimate, la un pret promotional ce urmeaza sa fie anuntat.

Microsoft a dezvaluit la inceputul acestui an ca isi va incheia suportul sau gratuit privind update-urile de securitate ale sistemului Windows 7 incepand cu data de 21 ianuarie 2015.

Microsoft va gazdui saptamana viitoare un eveniment anuntat a se desfasura la San Francisco, unde ar putea dezvlui noi detalii despre viitorul sistem de operare Windows 9, care va dispune de meniul de start reproiectat.