East European Comic-Con București. Care sunt noile trenduri în industria jocurilor

Echipa GadgetReport.ro a participat la cele trei zile de la East European Comic-Con unde toți fanii jocurilor, filmelor și ai tehnologiei și-au dat întâlnire la Romexpo. 

O surpriză plăcută la East European Comic-Con 2019 a foststandul celor de la Nintendo, unde vizitatorii au putut incerca o varietate de jocuri pe consola Nintendo Switch, printre care Mario Kart 8 Deluxe, Super Smash Bros Ultimate, Mario Tennis, Splatoon 2, Yoshi’s Crafted World,Super Mario Odyssey, Pokemon Let’s Go Pikachu și Pokemon Let’s Go Evee.

Standul Nintendo la East European Comic-Con

Standul Nintendo la East European Comic-Con

PlayStation a fost prezent, la East European Comic-Con 2019, cu un  stand foarte intresant, aducând trei jocuri  spectaculoase – Days Gone, Spider-Man cât și un joc ce nu a fost încă lansat – Blood and Truth (exclusiv pentru PlayStation VR). Un punct de atracție a fost și motocicleta lui Deacon, din jocul Days Gone.

Cei de la Cinema City au fost prezenți cu un stand special la această ediție de East European Comic-Con. Vizitatorii au putut experimenta o mică parte din experiența sălii 4DX, cu ale sale efecte speciale precum mișcarea scaunelor, miros, apă, vânt și multe altele. Sălile 4DX în multiplexurile Cinema City din Mega Mall București, City Park Constanța, Shopping City Timișoara, Iulius Mall Cluj și Brăila Mall. În aceste săli puteți viziona, în aceste zile, cel mai nou film de la Disney – Aladdin, precum și filmul de acțiune John Wick 3: Război total.

Asus, pe de altă parte, a fost o prezență foarte activă la East European Comic-Con 2019,  lansând cu această ocazie trei noi laptopuri (detalii aici ).  Pe lângă lansare și testarea acestora, au existat și sesiuni de gaming, inclusiv finala turneului Apex Legends alături de o tombolă specială.

În zona de gaming au fost prezenți și cei de la Samsung cu faimosul lor ecran The Wall, unde am testat Mortal Kombat 11.

Printre prezențele notabile la East European Comic-Con 2019 s-au mai aflat Aorus, HyperX și eMAG. Au fost organizate competiții de League of Legends, FIFA, Apex Legends  și au existat și standuri precum cel de la HyperX, unde se puteau achiziționa periferice – căști, tastaturi  și mouși.

În cadrul East European Comic-Con am avut parte și de o zonă unde artiștii desenau live diferite personaje, iar creațiile acestora puteau fi achiziționate la prețuri modice. A mai existat și o zonă unde participanții puteau sâ își cumpere produse promoționale cu cele mai îndrăgite personaje din jocuri, anime, comics etc.

Au fost prezenți și o serie de actori foarte cunoscuți precum Manu Bennet, din seria (Spartacus, Arrow), Carice Van Houten cea care a interpretat-o pe Melisandre în seria Game of Thrones, Vladimir Furdik ( Night King), Adam Brown ( The Hobbit), Paul Wesley ( The Vampire Diaries) și Nicholas Brendon (Buffy the Vampire Slayer).

 

Ediția din acest an a East European Comic-Con a fost una foarte reușită și așteptăm cu nerăbdare ediția din Cluj intitulată Transylvania Comic Con .